US Open: Κλήρωσε για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου

Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έμαθαν τις αντιπάλους τους στον 1ο γύρο της προκριματικής φάσης του US Open που θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη (22/8). 

Η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο την Γερμανίδα και Νο89 του κόσμου, Γιούλε Νιμάιερ η οποία πέρσι είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο US Open φτάνοντας μέχρι τη φάση των “16” όπου ηττήθηκε από την

Ίγκα Σφιόντεκ έχοντας ωστόσο κερδίσει το 1ο set

Αναμφίβολα μια αρκετά δύσκολη κλήρωση για την Ελληνίδα τενίστρια, η οποία όμως μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες εμφανίσεις που συνοδεύονται από μεγάλες νίκες. 

Σε περίπτωση πρόκρισης η Παπαμιχαήλ αναμένεται να παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο είτε με την 38χρονη και φιναλίστ του US Open (2010) και πρώην Νο2 στον κόσμο (2010) Βέρα Ζβονάρεβα, είτε με την Αυστραλή (ελληνικής καταγωγής) Τζέιμι Φουρλίς. 

Οι πιθανές αντίπαλοι για τον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο για την Ελληνίδα τενίστρια είναι η Ρουμάνα (Νο215) Ιρίνα Μπάρα, η 19χρονη Γερμανίδα (Νο144) και φιναλίστ στο πρόσφατο 250άρι του Αμβούργου, Νόμα Νόα Ακούγκουε, η 16χρονη ταλαντούχα Τσέχα, Μπρέντα Φρουβίρτοβα, αλλά και η Γιαπωνέζα (Νο173) Μογιούκα Ουτσιγιάμα. 

Από την Ιαπωνία θα είναι και η αντίπαλος της Γραμματικοπούλου στον 1ο γύρο της προκριματικής φάσης του US Open, με την Ελληνίδα τενίστρια να αντιμετωπίζει την 28χρονη και Νο225 στον κόσμο, Χαρούκα Κάγι. 

Σε περίπτωση πρόκρισης η Γραμματικοπούλου θα παίξει είτε με την Γιαπωνέζα Χιμένο Σακατσούμε (Νο195), είτε με την Βελγίδα Μαρί Μπενουά (Νο244), ενώ υποψήφιες για να παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο (σε περίπτωση πρόκρισης) είναι η Αυστραλή Πρισίλα Χον (Νο207), η Σέρβα Όλγκα Ντανίλοβιτς (Νο109), η Γαλλίδα πρώην Νο46 στον κόσμο, Οσεάν Ντοντάν (Νο118) και η Ινδή Καρμάν Τάντι (Νο211).

Για την Γραμματικοπούλου αυτή θα είναι η 5η συμμετοχή στο US Open με την καλύτερη πορεία της να είναι φυσικά εκείνη του 2021 (τελευταία της εμφάνιση στο τουρνουά, καθώς πέρσι δεν αγωνίστηκε), όπου μετά από 3 νίκες στα προκριματικά είχε φτάσει μέχρι τον 2ο γύρο στο κυρίως ταμπλό έχοντας κερδίσει την Άνν Μπλίνκοβα στον 1ο γύρο κι έχοντας σταματήσει πάνω στην Ελίζα Μέρτενς. 

Από την πλευρά της η Παπαμιχαήλ θα βρεθεί για 3η φορά στην Νέα Υόρκη, με την πρώτη να είναι το 2021 όπου είχε περάσει τον 1ο προκριματικό γύρο, σταματώντας στον 2ο, ενώ πέρσι αποκλείστηκε στην πρεμιέρα της στο τουρνουά. 

The post US Open: Κλήρωσε για Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα