United Cup: Απίθανη Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στους “8” (vids)

12:57 3/1/2024 - Πηγή: Tennis24

Τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη! Μετά από ένα δύσκολο πρώτο set και ένα ακόμα καλύτερο δεύτερο, κέρδισε τη Λέιλα Φερνάντες με 7-6(2), 6-3, σε 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα στην Ken Rosewall Arena, και χάρισε στην Ελλάδα την πρόκριση για τους “8” του United Cup.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να επιβληθεί της No34 της παγκόσμιας κατάταξης καθαρά, και σε συνδυασμό

με τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά νωρίτερα, η Εθνική μας κατακτά την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει πως στο μικτό διπλό δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, και γι’ αυτό τις θέσεις των ηγετών της “γαλανόλευκης” θα πάρουν ο Πέτρος Τσιτσιπάς και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, η Μαρία βρέθηκε πίσω με 2-0 έπειτα από γρήγορο break της Φερνάντες, όμως απάντησε άμεσα και σοφάρισε (2-2). Στη συνέχεια κράτησε την ακεραιότητα του service της ως το τέλος του, οδηγώντας το set στο tie-break (6-6).

Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, η Σάκκαρη κατάφερε να έρθει σε θέση ισχύος έχοντας πολλαπλό SP στη διάθεσή της (5-1), και να κλείσει το πρώτο μέρος ιδανικά (7-6(2). Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα ήταν ένα set μακριά από τη 2η νίκη και τη μαθηματική εξασφάλιση της πρώτης θέσης.

Στο δεύτερο set και πάλι η Φερνάντες ξεκίνησε καλύτερα, αλλά δεν άργησε η απάντηση της Σάκκαρη. Με δικό της break ισοφάρισε σε 3-3, με ένα μεγάλο hold ανέκτησε το προβάδισμα (4-3), και με νέο break έβαλε το ματς στην τελική του ευθεία (5-3).

Έχοντας στη διάθεσή της τριπλό MP, η Μαρία αξιοποίησε τη δεύτερη ευκαιρία της και έγραψε τον επίλογο του αγώνα (6-3). Με το μικτό διπλό θα ολοκληρωθεί το tie ανάμεσα στις 2 εθνικές ομάδες, και θα προκύψουν όλες οι θέσεις του Β’ ομίλου.

UNITED CUP DRAWS & RESULTS | SCHEDULE

The post United Cup: Απίθανη Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στους “8” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα