Wimbledon: Η Σβιτολίνα πέταξε εκτός την Σβιόντεκ (vid)

Πραγματοποιώντας ονειρική εμφάνιση η Ελίνα Σβιτολίνα επικράτησε της Ίγκα Σβιόντεκ με 7-5, 6|5|-7, 6-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon.

Έχοντας επιστρέψει περίπου τρεις μήνες στην αγωνιστική δράση, μετά τη γέννηση του παιδιού της η 28χρονη Ουκρανή «λύγισε» το Νο1 του κόσμου σε 2 ώρες και 51 λεπτά και είναι στην τετράδα

της διοργάνωσης για δεύτερη φορά στην καριέρα της, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Βοντρούσοβα.

Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι η Σβιτολίνα δεν ξεκίνησε καλά, δεχόμενη στο εναρκτήριο game το break από την Πολωνή. Βέβαια, τρία game αργότερα βρήκε την απάντηση (2-2), ωστόσο η Σβιόντεκ βρήκε ξανά το δρόμο για ένα νέο break αμέσως μετά (3-2).

Όλα έδειχναν πως η Νο1 τενίστρια στον κόσμο θα κατακτήσει το set. Ωστόσο, ένα κυρίαρχο 10ο game από την Σβιτολίνα (love break game) έφερε το set στα ίσα. H Ουκρανή, μάλιστα, πήρε προβάδισμα κρατώντας το service της ενώ έκλεισε ακόμα πιο ηχηρά το set (7-5) με ακόμη ένα break.

Dream start @ElinaSvitolina takes the opening set against Iga Swiatek, 7-5#Wimbledon pic.twitter.com/FNKv01O7Ud

Wimbledon (@Wimbledon) July 11, 2023

Παρά την ψυχολογική καθίζηση που προκάλεσε το χαμένο πρώτο set, η Σβιόντεκ έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο. Κάνοντας break στο 3ο game η Πολωνή πήρε προβάδισμα δύο game (3-1) διατηρώντας το service της. Βέβαια, η Σβιτολίνα αντεπιτέθηκε και με τον ίδιο τρόπο έφερε το set στα ίσα (3-3).

Από εκεί και πέρα οι δύο παίκτριες κράτησαν τα service games τους, οδηγώντας το set στο tie-break. Στο τελευταίο και κρίσιμο game του set, η Σβιτολίνα ξεκίνησε με mini break, παίρνοντας… αέρα τριών πόντων (4-1). Όμως, η Σβιόντεκ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Το τέλος του set βρήκε την Πολωνή τενίστρια με 3-0 σερί να κάνει το 7-5 και να στέλνει το ματς στο τελευταίο σετ.

Στο τρίτο και τελευταίο set τίποτα δεν πήγε καλά για την Ίγκα Σβιόντεκ. Δεχόμενη δύο συνεχόμενα breaks, βρέθηκε στο -3 από την Σβιτολίνα. Η Ουκρανή κράτησε το service της  για το 5-1. Μετά απλά περίμενε ένα game για να κλείσει το set με 6-2.

A five-star performance @ElinaSvitolina defeats the world No.1 Iga Swiatek 7-5, 6-7(5), 6-2 to reach the semi-finals at #Wimbledon once again pic.twitter.com/l6nUu17KHj

Wimbledon (@Wimbledon) July 11, 2023

Στα ημιτελικά η Σβιτολίνα θα αντιμετωπίσει την Βοντρούσοβα.

The post Wimbledon: Η Σβιτολίνα πέταξε εκτός την Σβιόντεκ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα