Αυτό δεν αρέσει στον Φέντερερ

Αν κάτι “χαλάει” τον Ρότζερ Φέντερερ στο τένις, είναι οι αριθμοί και τα στατιστικά από τα παιχνίδια

Η στατιστικολογία δεν είναι από τα “φόρτε” του Βασιλιά.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε γι’αυτό το ένα πράγμα που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα στο τένις και αυτό είναι οι αριθμοί.

“Σπάνια θα κοιτάξω τα στατιστικά. Υπάρχουν φανατικοί με τους αριθμούς, πόσα double faults έκανα, πόσα πρώτα σερβίς, πόσους πόντους κέρδισα κλπ. Εμένα δεν με νοιάζει καθόλου.

Δεν ανησυχώ για το αν το ποσοστό winners/unforced είναι θετικό ή αρνητικό” τόνισε και συνέχισε αναφερόμενος στην ουσία.

“Αυτό που πραγματικά μετράει, είναι το πως αντιμετώπισες τον αντίπαλο. Η τακτική, η νίκη, υπάρχουν τόσο σημαντικά πράγματα. Πρέπει να είσαι δυνατός για να κερδίσεις, άσχετα αν είσαι Νο1 ή όχι”

Ο Φέντερερ ο οποίος αυτή την εποχή προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, στο Ντουμπάι έχοντας στο πλευρό του τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον οποίον προπονείται καθημερινά.

Μιλώντας για τον τρόπο που προπονείται και γυμνάζεται, ο 37χρονος Ελβετός αποκάλυψε κάποια ενδιαφέροντα ρεκόρ για την προπόνησή του.

“Το περισσότερο που έχω ξοδέψει στο γυμναστήριο είναι 3 ώρες. Αυτό είναι το ρεκόρ μου. Μέσα στο court, έχω προπονηθεί και για 4.5 ώρες” είπε.

Η νέα χρονιά, θα βρει τον Ρότζερ Φέντερερ στο Περθ της Αυστραλίας για το ανεπίσημο τουρνουά εθνικών ομάδων, Hopman Cup.

Στο τουρνουά, θα αντιμετωπίσει τον Τσιτσιπά καθώς η Ελβετία κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας ομάδα που αποτελείται από τον Στέφανο και τη Μαρία Σάκκαρη.

The post Αυτό δεν αρέσει στον Φέντερερ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα