Ακαπούλκο: Διατήρησε τον τίτλο και το Top10 ο Ντε Μινόρ (vids)

08:53 3/3/2024 - Πηγή: Tennis24

Ο Άλεξ Ντε Μινόρ είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής στο Abierto Mexicano, κερδίζοντας τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Σαββάτου!

Το Νο3 του ταμπλό και Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση στο Ακαπούλκο, επικράτησε 6-4, 6-4 του 25χρονου Νορβηγού και έγινε ο πρώτος τενίστας που υπερασπίζεται τον τίτλο του στο ATP 500 τουρνουά του Ακαπούλκο, από τότε που μεταφέρθηκε σε

hard court.

Viva el Demon

The moment @alexdeminaur became the first man to defend the Acapulco title since 2012! #AMT2024 pic.twitter.com/M8xOpjse95

Tennis TV (@TennisTV) March 3, 2024

Η νίκη αυτή, διατηρεί τον 25χρονο άσο στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας εκτός Top10 για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα βρεθεί στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας μια θέση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ είχε την ευκαιρία στο Ακαπούλκο να επιστρέψει στην πρώτη 10αδα, αν κέρδιζε τον Ντε Μινόρ στα προημιτελικά ή ο Αυστραλός δεν κατάφερνε να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Ντε Μινόρ μετέτρεψε σε break τις τρεις από τις τέσσερις ευκαιρίες που είχε στο ματς, ενώ κατάφερε να ανατρέψει το γρήγορο προβάδισμα του Ρουντ στο ξεκίνημα του 2ου σετ, φτάνοντας στη νίκη με τη συμπλήρωση δύο ωρών αγώνα, το βράδυ του Σαββάτου.

Δίχως υπερβολή, ο δαιμόνιος Αυστραλός βρισκόταν παντού στο γήπεδο, τρέχοντας ασταμάτητα και αναγκάζοντας τον αντίπαλό του να υπερβάλει για να κερδίσει πόντους.

How in the world @alexdeminaur is EVERYWHERE! #AMT2024 pic.twitter.com/slUTupzYQ4

Tennis TV (@TennisTV) March 3, 2024

“Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα. Ειλικρινά, δεν το περίμενα έτσι. Δεν ένιωθα πολύ καλά, ερχόμενος στο Μεξικό. Σήμερα έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος γι’αυτό” είπε ο Ντε Μινόρ στην τελετή απονομής, έχοντας πλέον στη χρονιά 15-4 νίκες/ήττες.

Έτσι, ο 25χρονος Αυστραλός θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στα δύο ATP Masters 1000 που ακολουθούν σε Indian Wells και Μαϊάμι, έχοντας πολλά περιθώρια να βελτιώσει κι άλλο τη βαθμολογική του συγκομιδή αφού πέρυσι είχε αποκλειστεί στο 2ο γύρο και στα δύο μεγάλα τουρνουά.

Dedication

Rather than celebrate tonight, @alexdeminaur will hop a 6AM flight to go root on @katiecboulter in the #SanDiegoOpen final. pic.twitter.com/sRXJIwYUNT

Tennis TV (@TennisTV) March 3, 2024

Demon Hat Trick @alexdeminaur is one of four players to successfully defend the Acapulco title:

Muster – '93-'96 (held in Mexico City)
Almagro – '08-'09
Ferrer – '10-'12 #AMT2024 pic.twitter.com/16LHS8wLJJ

Tennis TV (@TennisTV) March 3, 2024

MEXICAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

The post Ακαπούλκο: Διατήρησε τον τίτλο και το Top10 ο Ντε Μινόρ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα