Αλκαράθ: “Μελέτησα Φέντερερ και Μάρει στο γρασίδι”

Πριν από αυτή την εβδομάδα, ο Κάρλος Αλκαράθ είχε παίξει μόλις 6 παιχνίδια στο γρασίδι στην καριέρα του, όλα στο Wimbledon με ρεκόρ 4-2.

Επιστρέφοντας άμεσα από τον τραυματισμό του στο Γαλλικό Όπεν, ο 20χρονος Ισπανός ήταν εντυπωσιακός στα παιχνίδια που έδωσε στο Cinch Championships και μετά από τέσσερις νίκες, βρίσκεται στον πρώτο του τελικό στο χορτάρι.

Ο Αλκαράθ, θα αντιμετωπίσει σήμερα τον πολύ ποιοτικό στο γρασίδι, Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό του Queen’s Club

(15:30GR-Cosmote TV) με στόχο τον πρώτο του “πράσινο” τίτλο αλλά και την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες της επιφάνειας, ο χαρισματικός τενίστας αποκάλυψε μέσα στην εβδομάδα ότι έχει μελετήσει αρκετά παιχνίδια των Ρότζερ Φέντερερ και Άντι Μάρει τους οποίους θεωρεί ως κορυφαίους στο γρασίδι.

“Θέλω να μοιάσω στους κορυφαίους του γρασιδιού, όσον αφορά την κίνηση στο χορτάρι. Σε αυτή την επιφάνεια, ο Ρότζερ και ο Άντι ήταν οι κορυφαίοι και είχαν το καλύτερο footwork. Οπότε, θα ήθελα να τους μοιάσω” είπε ο Αλκαράθ για τους δύο τενίστες που μοιράζονται 10 τίτλους στο Wimbledon (8 ο Φέντερερ, 2 ο Μάρει).

Ο Ισπανός αναφέρθηκε και στον 7 φορές πρωταθλητή του Wimbledon, Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος έχει ένα δικό του μοναδικό στυλ κίνησης στο χορτάρι, το οποίο όμως βρίσκεται αρκετά μακριά για τον ίδιο, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της καριέρας του.

“Δεν μπορώ να πω κάτι για τον Τζόκοβιτς γιατί ο Νόβακ κάνει slide στο γρασίδι όπως στο χώμα. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω εγώ οπότε προσπαθώ να πάρω πράγματα από το footwork των Ρότζερ και Άντι” είπε.

Ο Αλκαράθ προσπάθησε να αναλύσει και τις διαφορές του χόρτου με τις άλλες δύο επιφάνειες, σε σκληρό και χώμα.

“Για μένα το κλειδί στο χορτάρι είναι η κίνηση στο court. Είναι το πιο σημαντικό για το αν μπορείς να παίξεις καλά ή όχι. Πρέπει να είσαι πολύ πιο συγκεντρωμένος στο footwork εδώ. Δεν μπορώ να γλιστράω όπως στο χώμα ή στο hard court, οπότε πρέπει να το γνωρίζεις αυτό και να προσαρμόζεις το παιχνίδι σου στην κίνηση και στα χτυπήματά σου στο γρασίδι”.

Αλκαράθ και Ντε Μινόρ θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στην καριέρα τους, μετά τη δύσκολη νίκη με ανατροπή του Ισπανού στα ημιτελικά του Barcelona Open 2022.

CINCH CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)

The post Αλκαράθ: “Μελέτησα Φέντερερ και Μάρει στο γρασίδι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα