Αλκαράθ: “Θέλω τελικό με Νόβακ στο γήπεδό του”

Χωρίς τον βασικό του προπονητή, Χουάν Κάρλος Φερέρο, ο Κάρλος Αλκαράθ θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην παντοκρατορία του Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη και να φτάσει στην κατάκτηση του 3ου Grand Slam της καριέρας του, μετά το US Open 2022 και το Wimbledon 2023.

Ο 20χρονος Ισπανός που έχει καθαρή βολή για την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το τέλος

του πρώτου Major της χρονιάς, μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου το Σάββατο, υπογραμμίζοντας το μεγάλο κίνητρο που του δίνει η παρουσία του Νόλε και η παράδοση που έχει ο Σέρβος στη Μελβούρνη.

“Ξέρω ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς αλλά αυτό είναι το γήπεδο του Νόβακ. Σχεδόν κανένας δεν τον κερδίζει εδώ. Αυτό σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο;” ρώτησε δημοσιογράφος τον Αλκαράθ, με τον Ισπανό να απαντάει…

“Ναι, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μένα. Είμαι φιλόδοξος τύπος. Θέλω πάντα να παίζω κόντρα στους καλύτερους παίκτες στον κόσμο για να δω ποιο είναι το επίπεδό μου. Προφανώς είναι ένα καλό τεστ, το να παίζεις εναντίον του στο τουρνουά που είναι σχεδόν αήττητος. Θα προσπαθήσω να φτάσω στον τελικό και ελπίζω να παίξω έναν τελικό εναντίον του. Θα ήταν υπέροχο προφανώς” είπε χαρακτηριστικά ο χαρισματικός τενίστας.

Ο Αλκαράθ δεν έχει πόντους να υπερασπιστεί, αφού πέρυσι δεν αγωνίστηκε στην Αυστραλία και έτσι έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου. Ο νεαρός ξεκινάει το Australian Open με διαφορά -200 πόντους από τον Τζόκοβιτς στο Live Ranking. Αν ο Αλκαράθ φτάσει στα ημιτελικά και ο Τζόκοβιτς αποκλειστεί στους “8”, τότε ο Ισπανός να ανέβει ξανά στο Νο1. Το ίδιο κι αν ο Αλκαράθ φτάσει τελικό και ο Νόλε αποκλειστεί στα ημιτελικά. Αν και οι δύο φτάσουν τελικό, ο νικητής τα παίρνει όλα…

Ο Κάρλος Αλκαράθ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη νέα χρονιά που ξεκινά, θέλοντας να πραγματοποιήσει ένα ακόμη καλύτερο έτος από το 2023 όπου κέρδισε συνολικά 6 τίτλους, ένας εκ των οποίων σε Grand Slam.

“Είμαι ενθουσιασμένος για φέτος. Ελπίζω ότι θα είναι τόσο καλό όσο το 2023. Έχω προετοιμαστεί πολύ καλά. Θα ξεκινήσουμε με αυτό το τουρνουά. Νομίζω ότι είχα καλή προετοιμασία για φέτος. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να βελτιωθούμε με τα πράγματα που δεν τα πήγα καλά πέρυσι… Στο γήπεδο, εκτός γηπέδου. Νομίζω ότι όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Ο καθένας μπορεί να βελτιώσει τα πράγματά του. Δεν είμαι τέλειος” είπε.

Η απουσία του Χουάν Κάρλος Φερέρο είναι σημαντική, αφού είναι το πρώτο μεγάλο τουρνουά που δεν θα βρεθεί στο πλευρό του Αλκαράθ, ωστόσο ο 20χρονος νιώθει το ίδιο άνετα και με τον Σάμιουελ Λόπεζ, πρώην προπονητή του Φερέρο.

“Είναι δύσκολο να μην είναι μαζί μου. Προφανώς ταξιδεύει σχεδόν στο 100% των τουρνουά. Έχασε μόλις ένα ή δύο πέρσι. Θα είναι δύσκολο να προσεγγίσεις ένα μεγάλο τουρνουά χωρίς αυτόν. Ωστόσο, έχω μαζί μου τον Σαμ, ο οποίος είναι επίσης μεγάλος προπονητής. Ήταν προπονητής του Χουάν Κάρλος όταν έπαιζε. Τον εμπιστεύομαι. Πιστεύω σε αυτόν. Νομίζω ότι μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν. Ας δούμε πώς θα είναι. Τον εμπιστεύομαι 100 τοις εκατό”

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | OPP (+9h)

The post Αλκαράθ: “Θέλω τελικό με Νόβακ στο γήπεδό του” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα