Ανατροπή και Νο1!

Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε πολύ δύσκολα ενός εξαιρετικού Νικ Κύργιου στον εκπληκτικό ημιτελικό της Στουτγκάρδης και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής επιστρέφοντας παράλληλα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Για ακόμη μία φορά, Ρότζερ Φέντερερ και Νικ Κύργιος έδωσαν ένα εκπληκτικό show που κρίθηκε σε τρία σετ και στις λεπτομέρειες των λεπτομερειών…

Τελικός νικητής μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια ήταν όμως ο θρυλικός Ρότζερ Φέντερερ που εκμεταλλεύτηκε τις όποιες λιγοστές ευκαιρίες του έδωσε ο

νεαρός Αυστραλός για να επικρατήσει με 6-7(2), 6-2, 7-6(5) και να προκριθεί στον τελικό της Στουτγκάρδης!

Παράλληλα, όπως γνωρίζαμε από την αρχή του τουρνουά, η παρουσία του εκεί του εξασφαλίζει από την ερχόμενη Δευτέρα ξανά το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δύο μήνες περίπου πριν κλείσει τα 37 του χρόνια!

Είναι η τρίτη φορά φέτος που “εκθρονίζει” τον Ραφαέλ Ναδάλ από την κορυφαία θέση στον κόσμο σε ένα απίστευτο πραγματικά “αλλησβερίσι” των δύο κορυφαίων τενιστών όλων των εποχών που, σε προχωρημένη τενιστικά ηλικία, παραμένουν οι αναμφισβήτητοι κυρίαρχοι του τουρ!

Το ματς ήταν αφάνταστα δύσκολο για τον Μαέστρο που έμεινε με σετ πίσω, εκμεταλλεύτηκε ένα πνευματικά black out του Κύργιου στο δεύτερο σετ πριν επικρατήσει σε ένα συγκλονιστικό τρίτο σετ που κρίθηκε σε ελάχιστους πόντους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε τρία ματς που έχουν δώσει και εννιά συνολικά σετ, τα οκτώ από αυτά έχουν κριθεί σε tie break, δείγμα του πόσο κλειστές είναι μέχρι στιγμής οι μεταξύ τους αναμετρήσεις…

Για έβδομη σερί φορά(!) σετ μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Νικ Κύργιου κρίθηκε σε tie break το οποίο κατάφερε να πάρει ο Αυστραλός με παλικαρίσιο τρόπο!

Σε ένα κλασικό ματς χορτάρινου τένις, τα σερβίς είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο πρώτο σετ με τον Φέντερερ να είναι ο μόνος που έφτασε σε δύο break point ευκαιρίες δίχως όμως να τις εκμεταλλευτεί.

Και οι δύο σέρβιραν εκπληκτικά και μοιραία διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο τελικό tie break όπου ο Νικ ήταν άψογος…

Σερβίροντας…ρουκέτες και παίρνοντας με τρομερό τένις τρεις πόντους στο σερβίς του “Βασιλιά” πήρε το πρώτο σετ μετά από ένα καταστροφικό tie break για τον Φέντερερ που κλήθηκε να κάνει μια δύσκολη ανατροπή αν ήθελε να συμμετάσχει στον τελικό της Στουτγκάρδης και να ανέβει ξανά στο Νο1 του κόσμου.

Και ενώ φάνηκε να έχει τη ψυχολογία του στα ύψη, ο αυτοκαταστροφικός Νικ έκανε ένα κάκιστο service game στην αρχή του δεύτερου σετ και έκανε “δώρο” το πρώτο break του αγώνα στον “Βασιλιά” με δύο σερί διπλά λάθη.

Εκτοτε, έχασε εντελώς τη συγκέντρωσή του, μετέτρεψε τον αγώνα σε σόου και φυσικά ο Ρότζερ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κατάσταση και πολύ γρήγορα ισοφάρισε με 6-2.

Αυτό ήταν το πρώτο σετ στις τρεις μέχρι στιγμής αναμετρήσεις τους στο τουρ που δεν κρίθηκε σε tie break!

Ομως, ο κανόνας του tie break επανήλθε στο τρίτο και καθοριστικό σετ όταν ο Κύργιος εμφανίστηκε και πάλι πολύ συγκεντρωμένος και έφτασε κοντά στο να πάρει μία τεράστια νίκη.

Οι δύο τενίστες δεν άφησαν και πάλι το παραμικρό “άνοιγμα” για break με τη διαδικασία του tie break να λύνει και πάλι τις διαφορές.

Εκεί, ο Νικ με δύο φανταστικούς πρώτους πόντους πήρε προβάδισμα με 2-0 πριν ο Φέντερερ εκμεταλλευτεί άριστα δύο δεύτερα σερβίς του Αυστραλού και μπει αυτός μπροστά με mini break στο 5-4.

Εκεί όμως έκανε ένα τρομερό λάθος με το forehand που έβαλε ξανά στο κόλπο τον Αυστραλό, προσωρινά όμως.

Στο πρώτο match point του “Βασιλιά”, ο Ελβετός τενίστες κατάφερε να απαντήσει καλά το σερβίς του Νικ και να πάρει τελικά μία πολύ μεγάλη νίκη που τον στέλνει στον τέταρτο τελικό της χρονιάς!

Εκεί τον περιμένει ο Μίλος Ράονιτς που έχει επιστρέψει για τα καλά στα παλιά του στάνταρντ στο αγαπημένο του γρασίδι!

Ο 28χρονος Καναδός επικράτησε του Λούκα Πούιγ με 6-4, 7-6(3) και επανέρχεται σε τελικό μετά από περίπου έναν χρόνο έχοντας φυσικά το υπέρτατο εμπόδιο του Ρότζερ Φέντερερ τον οποίο έχει πάντως κερδίσει στο παρελθόν στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Σάββατο, 16/6: Ημιτελικοί Stuttgart Open

Federer (Switzerland) beat Kyrgios (Australia) 6-7(2) 6-2 7-6(5)

Raonic (Canada) beat Pouille (France) 6-4 7-6(3)

STUTTGART SINGLES DRAW | OOP (-1h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Ανατροπή και Νο1! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα