Ανίκητος ο Ράφα! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ! – VIDEO

Ούτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να σταματήσει την πορεία του Ράφαελ Ναδάλ προς τον δεύτερο τίτλο του στο Australian Open

Πραγματικά ασταμάτητος και ανίκητος μοιάζει ο Ράφαελ Ναδάλ στη Μελβούρνη.

Έχοντας απέναντί του τον φορμαρισμένο Στέφανο Τσιτσιπά που πριν δύο γύρους απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου Ρότζερ Φέντερερ, ο 32χρονος Ισπανός πρόσθεσε άλλη μια επιβλητική εμφάνιση στο ενεργητικό του και πέταξε για τον 5ο του τελικό στο Australian Open,

εκεί όπου θα προσπαθήσει να γίνει ο μοναδικός στην ιστορία που έχει στην κατοχή του, τουλάχιστον από δύο τίτλους σε κάθε Grand Slam!

Ο Ναδάλ επικράτησε 6-2, 6-4, 6-0 του Στέφανου στον πρώτο ημιτελικό της κορυφαίας διοργάνωσης και περιμένει το νικητή του αυριανού αγώνα Τζόκοβιτς-Πουίγ για να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (10:30GR).

Mπορεί ο Θρυλικός Ισπανός να έκλεψε την παράσταση σήμερα στη Rod Laver Arena αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το πρόσωπο του τουρνουά.

Μόλις στα 20 του χρόνια, ο Έλληνας τενίστας, έδειξε ότι έχει κάτι παραπάνω από λαμπρό μέλλον στο άθλημα και ανάγκασε τους πάντες να υποκλιθούν στο ταλέντο, την αύρα, τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του.

ΜΠΡΑΒΟ Στέφανε για όσα μας χάρισες. Σίγουρα θα σου δοθούν κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον για Grand Slam τίτλο!

.@RafaelNadal hasn’t dropped a set en route to the final.

You’ve got to be happy with that #AusOpen pic.twitter.com/YHoGyrDv5p

— #AusOpen (@AustralianOpen) 24 Ιανουαρίου 2019

Ο αγώνας ήταν μονόπλευρος και ανήκε ολοκληρωτικά στον Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός κράτησε για 5ο συνεχόμενο ματς το σερβίς του, μην επιτρέποντας στον Στέφανο να απειλήσει τα service game του.

Με περίσσια αυτοπεποίθηση και σιγουριά στα χτυπήματά του, ο Ναδάλ είχε συνέχεια σε κίνηση τον αντίπαλό του και είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού στο ματς.

Είναι εντυπωσιακή η φόρμα του Ράφα, αν αναλογιστούμε ότι το Australian Open είναι το πρώτο του τουρνουά μετά από 5 μήνες, από τη στιγμή που εγκατέλειψε τον ημιτελικό του US Open 2018 κόντρα στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Έτσι, ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων, προκρίθηκε στον 25ο Major τελικό της καριέρας του και 5ο στην Αυστραλία.

Ο Ναδάλ είχε κατακτήσει το 2009 τον τίτλο στη Μελβούρνη, με την επική νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό, όμως μετράει τρεις ήττες σε τελικούς στην Αυστραλία έκτοτε (2012-Τζόκοβιτς, 2014-Βαβρίνκα, 2017-Φέντερερ).

Με έναν τίτλο στη Μελβούρνη, 11 στο Παρίσι, δύο στο Λονδίνο και τρεις στη Νέα Υόρκη, ο Ράφαελ Ναδάλ θα προσπαθήσει να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του παγκοσμίου τένις αφού με νίκη στον τελικό της Αυστραλίας, θα γίνει ο μοναδικός τενίστας που θα έχει τουλάχιστον δύο τίτλους σε κάθε Grand Slam τουρνουά.

Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να πιάσει τα γνωστά επίπεδα απόδοσης των προηγούμενων αγώνων του στη Μελβούρνη. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, παρουσιάστηκε από την αρχή του αγώνα νευρικός και αγχωμένος κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστούμε ότι έπαιζε στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam κι απέναντί του βρισκόταν ο κατά γενική ομολογία, δεύτερος καλύτερος τενίστας όλων των εποχών!

Το δυνατό όπλο του Στέφανου στους προηγούμενους αγώνες του, το σερβίς, δεν λειτούργησε πολύ καλά με αποτέλεσμα αυτό να μην του δώσει αυτοπεποίθηση και στα υπόλοιπα μέρη του παιχνιδιού του.

Αρκετά αβίαστα λάθη, εκνευρισμός και έλλειψη συγκεκριμένης τακτικής, οδήγησαν στη straight sets ήττα τον Στέφανο που ωστόσο, έκανε ένα μαγικό τουρνουά.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα ο Τσιτσιπάς θα ανέβει στο Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο το στόχο της πρώτης 10αδας.

Παράλληλα, ο Στέφανος θα φύγει από τη Μελβούρνη πλουσιότερος κατά 575,000€!

.@RafaelNadal is a cheat code #AusOpen pic.twitter.com/vsGpndJ96u

— #AusOpen (@AustralianOpen) 24 Ιανουαρίου 2019

ΑUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Ανίκητος ο Ράφα! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα