Αντέχει και στα δύσκολα η Σβιτόλινα – VIDEO

Η Ελίνα Σβιτόλινα αν και δυσκολεύτηκε αρκετά στην πρεμιέρα της στο Γαλλικό Όπεν, κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Άιλα Τομλιάνοβιτς στα δυο σετ και να προκριθεί έτσι στον 2ο γύρο του φετινού Ρολάν Γκαρός. Πέρασαν Μακάροβα και Κοντάβειτ.

Μπορεί να ζορίστηκε πάρα πολύ, ειδικά στο πρώτο σετ του αγώνα, όμως τελικά η Ελίνα Σβιτόλινα βρήκε τις λύσεις που έψαχνε και έφυγε με straight sets επικράτηση από τον αγώνα της κόντρα στην Άιλα Τομλιάνοβιτς.

Ντεμπούτο με το δεξί

για την Ουκρανή στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς στα γήπεδα του Παρισιού, “σφραγίζοντας” παράλληλα το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον 2ο γύρο του θεσμού στο γυναικείο ταμπλό.

Το Νο4 στον κόσμο επιβλήθηκε της Αυστραλής Άιλα Τομλιάνοβιτς με 7-5, 6-3 μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά αγώνα και στην επόμενη φάση του Ρολάν Γκαρός θα αντιμετωπίσει την νικήτρια της αναμέτρησης της Φραντσέσκα Σκιαβόνε με την Βικτόρια Κούζμοβα.

In 1 hour and 28 minutes, @ElinaSvitolina gets in done. #RG18 pic.twitter.com/3Iz0MCgJPf

Tennis Channel (@TennisChannel) 27 Μαΐου 2018

Αν και η Τομλιάνοβιτς μπήκε πολύ συγκεντρωμένα στον αγώνα κι έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου σετ της αναμέτρησης, η Σβιτόλινα βρήκε το θάρρος και τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε από το εις βάρος της 1-5, για να κάνει το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, κερδίζοντας έξι σερί γκέιμς.

Αυτό, ήταν και το σημείο κλειδί του ματς, καθώς αν και η Αυστραλή, Νο68 στον κόσμο, απόλεσε μέχρι και σετ πόιντ, δεν μπόρεσε να κάνει το 0-1 υπέρ της κι έτσι μοιραία, αλλά άκρως φυσιολογικά, κατέρρευσε στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα απέναντι στην Ουκρανή, έχοντας στην “πλάτη” της την απώλεια του πρώτου σετ, στο οποίο έφτασε τόσο κοντά για να το κάνει δικό της.

Στο δεύτερο σετ η Σβιτόλινα εμφανίστηκε αποφασισμένη να τελειώσει την δουλειά και το έκανε με όμορφο τρόπο, αφού έδειξε τις αρετές της στο court παίζοντας εξαιρετικό τένις για 36 λεπτά.

Η Ουκρανή έκανε το 3-6 χάρις σε δυο μπρέικ της και έφυγε με την νίκη στις αποσκευές της, από το ζόρικο και επικίνδυνο πρώτο matchup της στο φετινό Γαλλικό Όπεν, απέναντι σε μια ανερχόμενη αθλήτρια, η οποία, όμως, έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς στην μέχρι τώρα καριέρα της.

Sealed with a kiss.

No.4 seed @ElinaSvitolina improves to 18-5 in Major 1R matches, battling her way past a tough Tomljanovic 7-5 6-3.#RG18 pic.twitter.com/RlusxBggL0

— Roland-Garros (@rolandgarros) 27 Μαΐου 2018

Πέρασαν Μακάροβα, Κοντάβεϊτ, Μάρτιτς

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της πρεμιέρας, η Εκατερίνα Μακάροβα δεν συνάντησε δυσκολίες και επικράτησε της Σαϊσάι Ζενγκ, Νο130 στον κόσμο, με 6-4, 6-1 και έκλεισε την θέση της στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Εκεί, θα βρεθεί και η Άνετ Κοντάβεϊτ. Η φορμαρισμένη Εσθονή μπορεί να έχασε σετ από την Αμερικανίδα Μάντισον Μπρενγκλ, όμως πήρε την νίκη που επιζητούσε με 6-1, 4-6, 6-2 και πέρασε στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Τέλος, η Πέτρα Μάρτιτς ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στο Γαλλικό Όπεν, μιας και επιβλήθηκε της Γιαφάν Γουάνγκ από την Κίνα με 6-3, 6-2, χωρίς να αντιμετωπίσει ποτέ δυσκολίες κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Η Μακάροβα, Νο35 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Μπάρμπορα Στρίτσοβα, η οποία αν και βρέθηκε πίσω με σετ γύρισε τούμπα την αναμέτρηση κόντρα στην Κουρούμι Νάρα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Το Νο26 στον κόσμο επιβλήθηκε της Γιαπωνέζας με 1-6, 6-3, 6-4.

Η Κοντάβεϊτ με την σειρά της, στον 2ο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με την νικήτρια του αγώνα ΜακΧέιλ-Ντουλγκέρου και η Πέτρα Μάρτιτς θα παίξει κόντρα στην Βίνους Γουίλιαμς, ή την Κιάν Γουάνγκ.

Κυριακή 27/5: 1ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Γυναικείο ταμπλό

Svitolina (Ukraine) beat Tomljanovic (Australia) 7-5, 6-3

Makarova (Russia) beat Zheng (China) 6-4, 6-1

Martic (Croatia) beat Wang (China) 6-2, 6-3

Kontaveit (Estonia) beat Brengle (USA) 6-1, 4-6, 6-2

Barbora Strycova (Czech Republic) beat Nara (Japan) 1-6, 6-3, 6-4

Βrady (USA) beat Hess (France) 6-1 6-1

Korne (France) beat Errani (Italy) 2-6 6-2 6-3

Wang (China) beat V.Williams (USA) 6-4 7-5

Stephens (USA) beat Rus (Netherlands) 6-2 6-0

French Open Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αντέχει και στα δύσκολα η Σβιτόλινα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα