Άντι Ρόντικ: Επτά χρόνια μετά την απόσυρση

Συμπληρώνονται αισίως επτά χρόνια από την τελευταία φορά που ο Άντι Ρόντικ κράτησε ρακέτα στα χέρια του στα μονά της ATP Tour.

Ήταν ο τέταρτος γύρος του Αμερικανικού Όπεν και ο 30χρονος μόλις Αμερικανός τενίστας αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς καριέρας του κόντρα στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Είχε ανακοινώσει μόλις λίγες μέρες πριν, την απόφασή του να αποσυρθεί από το τένις ενώ βρισκόταν ακόμα στο Τοπ15 της παγκόσμιας κατάταξης!

Επτά χρόνια μετά από εκείνη τη συγκινητική στιγμή, ο Ρόντικ,

κάτοχος του US Open το 2003 και τρεις φορές φιναλίστ του Wimbledon (σε όλες ηττήθηκε από τον Φέντερερ) παρακολουθεί ακόμα φανατικά τένις αλλά εκεί περιορίζεται η ενασχόλησή του με το άθλημα.

Η σύζυγός του, Μπρούκλιν Ντέκερ, έχει εκμυστηρευτεί πως ο Άντι έχει πουλήσει όλα τα τρόπαια που πήρε από το τένις με εξαίρεση το Αμερικανικό Όπεν του 2003 ενώ δεν έχει ασκήσει καμία πίεση στα παιδιά του να ασχοληθούν με το άθλημα.

“Είμαι της άποψης ότι το σπορ σε επιλέγει, δεν το επιλέγεις εσύ. Χαίρομαι πολύ που δεν τους έχω πιέσει να κάνουν κάτι που έκανα εγώ. Ο καθένας πρέπει να διαμορφώνει τον δρόμο του” αναφέρει ο Ρόντικ.

“Δεν έχω τίποτα σχετικό με το τένις στο σπίτι. Για αρκετό καιρό αφότου αποσύρθηκα, ο εγωισμός μου μου έλεγε ότι ακόμα μπορούσα να παίξω. Αποσύρθηκα ενώ ήμουν ακόμα στο Τοπ15 και, για τα πρώτα τέσσερα χρόνια μετά την απόσυρση, νόμιζα ότι ήταν καθαρά μία επιλογή μου. Ωστόσο, με τον τρόπο που παίζουν τώρα οι παίκτες, νομίζω ότι όφειλα να αποσυρθώ, δεν ήταν επιλογή!”.

Γνωστός για το χιούμορ του, ο Άντι Ρόντικ παραμένει, επτά χρόνια μετά την απόσυρσή του, ένα από τα πιο ευυπόληπτα και αγαπητά πρόσωπα στον χώρο του τένις!

Κώστας Αϊτάκης

The post Άντι Ρόντικ: Επτά χρόνια μετά την απόσυρση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα