Εκτιμώ Φέντερερ, Ναδάλ αλλά ο Νόλε είναι ο GOAT

19:06 6/2/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο φιναλίστ του Roland Garros του 1973, Νίκολα Πίλιτς, σε δηλώσεις του στο κανάλι K1, θεωρεί ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με την νίκη του στο Αυστραλιανό Όπεν είναι πλέον ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, έχοντας ξεπεράσει τους δύο αντίζηλούς του, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ.

“O Νόβακ έχει κάνει αρκετά πράματα στην καριέρα του για να θεωρείτε ο καλύτερος όλων των εποχών ξεπερνώντας τον Ναδάλ και τον Φέντερερ” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην προπονητής του 35χρονου Τζόκοβιτς.

Με αυτή του την επιτυχία

ο Σέρβος ισοφάρισε το ρεκόρ του Ισπανού με 22 τίτλους Grand Slam, με τον Ελβετό να ακολουθεί με 20. Επίσης ο Τζόκοβιτς κατέχει και το ρεκόρ με τις περισσότερες βδομάδες στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

“Είμαι ευχαριστημένος η ψυχή μου είναι γεμάτη. Ο Νόβακ απόδειξε χθες ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Ο Τζόκοβιτς και ο Ναδάλ έχουν από 22 τίτλους Grand Slam αμφότεροι. Όλοι περιμένουν τώρα το Roland Garros. Εκτιμώ όσα έχουν κάνει για το τένις ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφα Ναδάλ. Ο Νόβακ  κέρδισε το Αυστραλιανό Όπεν 10 φορές και ο Ναδάλ θριάμβεψε στο Roland Garros 14 φορές. Αυτά είναι ρεκόρ που θα κρατήσουν μια χιλιετία.

“Ανεξάρτητα από την μεταχείριση που είχε πέρσι στην Αυστραλία, ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στην Μελβούρνη και έκανε το καλύτερο δυνατό. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Αν βάλουμε κάτω όλους τους αριθμούς, αντικειμενικά θεωρώ ότι ο Νόβακ είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Το αξίζει, δουλέψαμε μαζί για χρόνια και χαίρομαι που τον βοήθησα. Όλα αυτά τα λέω χωρίς υπερβολή”.

Τώρα που ο Σέρβος είναι ξανά ισόπαλος με τον Ισπανό, ο βετεράνος Κροάτης πιστεύει ότι ο επόμενος στόχος του θα είναι να τον ξεπεράσει κατακτώντας το Roland Garros.

“Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι το Roland Garros. Δεν γνωρίζουμε τι θα μεσολαβήσει μέχρι τότε, καθώς υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες που επίσης επιθυμούν να νικήσουν στο Παρίσι. Πριν το Παρίσι θα παιχτούν αρκετά τουρνουά και είμαι σίγουρος ότι ο Τζόκοβιτς θα εστιάσει την προσοχή του στο Roland Garros”.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη χρονιά, ο Νόλε ηττήθηκε από τον Ναδάλ στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου ο Ισπανός κατέκτησε τον 14ο του τίτλο. Αναμένεται μόνο να δούμε αν ο Σέρβος μπορεί να κατακτήσει το τρίτο του τίτλο στο Γαλλικό Όπεν.

Μάριος Ανδρέου

The post Εκτιμώ Φέντερερ, Ναδάλ αλλά ο Νόλε είναι ο GOAT appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα