Επεισοδιακό φινάλε στο Γκοφάν-Μονφίς! – VID

18:34 2/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Γκαέλ Μονφίς παραλίγο να κάνει μια μεγαλειώδη ανατροπή εις βάρος του Νταβίντ Γκοφάν σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από μια μεγάλη αψιμαχία που είχαν μεταξύ τους στο τέλος του τέταρτου σετ!

Ο αγώνας είχε διακοπεί λόγω βροχής το βράδυ της Παρασκευής με το σκορ στο 1-1 σετ και τον Γκοφάν να βρίσκεται με break μπροστά στο τρίτο σετ πριν έρθει το Σάββατο και ένα επεισοδιακό φινάλε στο ματς!

Ο Μονφίς μπήκε στη δεύτερη “δόση” του αγώνα πολύ ανανεωμένος και με σύσσωμο

το γαλλικό κοινό στο πλευρό του, έκανε μια τεράστια προσπάθεια να γυρίσει “τούμπα” το ματς και σχεδόν το κατάφερε!

Στο τέλος, όμως, ο Βέλγος άντεξε περισσότερο τη σωματική αλλά και ψυχολογική μάχη που προηγήθηκε και τελείωσε τον αγώνα με 6-7(8), 6-3, 4-6, 7-5, 6-3 στο δεύτερο πεντάσετο που κερδίζει στο φετινό Ρολάν Γκαρός!

Ο LaMonf, που κέρδισε τις εντυπώσεις παρά την ήττα του με την προσπάθεια που έκανε, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στο τρίτο σετ και να μετατρέψει το κατά του 2-3 με break στο υπέρ του 6-4 ξεσηκώνοντας το γαλλικό κοινό με μερικά παντοδύναμα groundstrokes που θύμισαν παλιό…Μονφίς!

Μάλιστα, ο Γκοφάν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο τέταρτο σετ όταν και έμεινε πίσω με 1-3 πριν ισοφαρίσει τα breaks και έρθουμε στο 4-5 όπου σερβίροντας για να μείνει στο ματς, έσωσε τέσσερα match point του Μονφίς και φτάσουμε στο επεισοδιακό 5-5 όπου οι δύο τενίστες λογόφεραν έντονα!

Ο Γάλλος σέρβιρε για το 6-5, είχε πλεονέκτημα για να το κάνει αλλά ο διαιτητής του έδωσε warning λόγω καθυστέρησης στο σερβίς.

Ο Γάλλος αντέδρασε έντονα γιατί απέδωσε την καθυστέρησή του σε παράκληση του Γκοφάν να μην σερβίρει γρήγορα γιατί σκουπιζόταν και μάλιστα είπε στον Βέλγο να πει την αλήθεια στον διαιτητή.

Ο Γκοφάν έκανε τον…Κινέζο στο συγκεκριμένο περιστατικό και αυτό που κατάφερε ήταν να νευριάσει τον Μονφίς που λογόφερε με τον διαιτητή και έχασε τελικά και τα δύο επόμενα games και τη μεγάλη του ευκαιρία να πάρει μια τεράστια, όπως εξελίχθηκε το ματς, νίκη…

Και αυτό γιατί στο πέμπτο σετ, πιο ήρεμος και ξεκούραστος σωματικά ήταν ο Γκοφάν που πέτυχε τη δεύτερη πεντάσετη νίκη, μετά από αυτή με τον Ρόμπιν Χάασε στον πρώτο γύρο και πήρε αυτός το ειστήριο για τον τέταρτο γύρο όπου τον περιμένει η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, ο Μάρκο Τσετσινάτο.

Περασμένα-ξεχασμένα πάντως για τον Μονφίς που στο τέλος του αγώνα είχε μια “θερμή” αγκαλιά με τον Βέλγο δείχνοντας ότι δεν κρατά κακίες και ήδη έχει ξεχάσει το περιστατικό!



Αυτός που απογοήτευσε παταγωδώς στο φετινό Ρολάν Γκαρός ήταν πάντως ο Μπόρνα Τσόριτς που μετά από μια ενθαρρυντική χωμάτινη σεζόν δεν κατάφερε να πάρει ούτε σετ από έναν εκπληκτικό Ντιέγο Σβάρτζμαν και αποκλείστηκε με ηχηρό τρόπο από τη διοργάνωση.

Σάββατο 2/6: 3ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Άνδρες

Fognini (Italy) beat Edmund (Great Britain) 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 6-4

Khachanov (Russia) beat Pouille (France) 6-3, 7-5, 6-3

Marterer (Germany) beat Zopp (Estonia) 6-2, 6-1, 6-4

Nadal (Spain) beat Gasquet (France) 6-3 6-2 6-2

Goffin (Belgium) beat Monfils (France) 6-7(8) 6-3 4-6 7-5 6-3

Schwartzman (Argentina) beat Coric (Croatia) 7-5 6-3 6-3

French Open Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Κώστας Αϊτάκης

The post Επεισοδιακό φινάλε στο Γκοφάν-Μονφίς! – VID appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα