Έτσι ανεβαίνει στο Νο2 του κόσμου η Σάκκαρη

Ο αποκλεισμός της Πάουλα Μπαντόσα από την Ντάρια Κασάτκινα την Πέμπτη το βράδυ, ανοίγει το δρόμο στη Μαρία Σάκκαρη για να γράψει ιστορία και να ανέβει στο Νο2 του κόσμου! 

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε σαφώς και πριν από την ήττα της Ισπανίδας πολλές ελπίδες για την άνοδο στο Νο2, ωστόσο τώρα η ευκαιρία είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς όλα εξαρτώνται από τη δική της ρακέτα.

Αρχικά η 26χρονη θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της κατόχου του τίτλου στο τουρνουά της Μαδρίτης την περασμένη εβδομάδα, Ονς Ζαμπέρ με την Τυνήσια να μετράει 9 συνεχόμενες

νίκες, αλλά και 15-2 στο χώμα, ενώ στη συνέχεια θα αναμετρηθεί είτε με την Ζιλ Τάιχμαν, είτε με την Νταριά Κασάκτινα, από την οποία είχε ηττηθεί στη Μαδρίτη, την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή η Σάκκαρη έχει 4.726 βαθμούς, με την Μπαντόσα να προπορεύεται με 4.770, ενώ στο Νο2 του κόσμου βρίσκεται η Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα με 4.911 βαθμούς. 

Σε περίπτωση που η Σάκκαρη καταφέρει να κερδίσει την Ζαμπέρ το απόγευμα της Παρασκευής και προκριθεί στα ημιτελικά, τότε θα πάει στους 4.886 βαθμούς ανεβαίνοντας στο Νο3 του κόσμου, επιστρέφοντας στο καλύτερό της πλασάρισμα στην κατάταξη της WTA, από τις 21 Μαρτίου. 

Αν μάλιστα μπορέσει και φτάσει στον τελικό τότε θα φτάσει στους 5.121 βαθμούς κάτι που σημαίνει ότι θα αφήσει πίσω της και την Κρεϊτσόκοβα και θα βρεθεί κάτω από την Σφιόντεκ ανεβαίνοντας στο Νο2 γράφοντας ιστορία για το ελληνικό τένις. 

The post Έτσι ανεβαίνει στο Νο2 του κόσμου η Σάκκαρη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα