Ευρωπαϊκό U16: Προκρίσεις στο διπλό για τα δύο ελληνικά ζευγάρια

Με δύο ελληνικές νίκες συνεχίστηκε η δράση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 στην Πάρμα όπου την Τρίτη είχαμε τις αναμετρήσεις στα διπλά, με τους Νο8 του ταμπλό, Ανδρέα Μεσσή και Στέφανο Πουρναρόπουλο, αλλά και τις Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Μυρτώ Πρωιμάκη να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση. 

Μεσσής και Πουρναρόπουλος, που είχαν περάσει bye από τον 1ο γύρο, επικράτησαν με 6-3, 7-5 των Βέλγων Ίθαν Ντασέτ και Ναντ Βαντεπούλε παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο

εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τους Πολωνούς και Νο11 του ταμπλό Γιαν Σάντζικ και Άλαν Βάζνι που με τη σειρά τους κέρδισαν τους Γάλλους Τιμεό Μπρετάν και Ερεμανά Κουρτέ με 3-6, 7-6(2), 10-5. 

Στα κορίτσια οι Νο14 του ταμπλό Παναγιωτίδου και Πρωιμάκη, που επίσης πέρασαν bye από τον 1ο γύρο κέρδισαν σε αγώνα θρίλερ τις Ιρλανδές Ρέιτσελ Ντίγκαν και Τζένι Μαρς με 6-3, 6-7(1), 15-13 με τις Ελληνίδες τενίστριες να σβήνουν 3 match-points στο super tie-break, αν και το ελληνικό δίδυμο είχε προηγηθεί με set και 5-3 στο 2ο set! 

H συνέχεια για τα δύο κορίτσια αναμένεται δύσκολη καθώς στη φάση των “16” θα αντιμετωπίσουν τις Βουλγάρες και Νο1 του ταμπλό Ροτζίτσα Ντέντσεβα και Ελιζάρα Γιάνεβα οι οποίες όμως έφτασαν σε δύσκολη νίκη στην πρεμιέρα τους κόντρα στις Εσθονές Μαρί Γιοχάνα Λαπίμαα και Μίριαμ Ράνκελ με 6-1, 7-5, 10-8. 

Ντέντσεβα και Παναγιωτίδου συναντήθηκαν και στο σημερινό πρόγραμμα στα μονά, για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης με την Βουλγάρα και Νο13 του κόσμου (στα U16) να επικρατεί της Ελληνίδας τενίστριας με 6-0, 6-1. 

Την Τρίτη έγινε και η κλήρωση για το ταμπλό της 2ης ευκαιρίας (consolation) όπου εκεί έχουμε τρεις ελληνικές συμμετοχές. Ο Ανδρεάς Μεσσής, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στο Νο3 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Ερεμανά Κουρτέ, ενώ ο Στέφανος Πουρναρόπουλος που βρίσκεται στο Νο6 του ταμπλό θα παίξει με τον Βόσνιο Λούκα Πρίμορατς. 

Στο ταμπλό της 2ης ευκαιρίας των κοριτσιών η Μυρτώ Πρωιμάκη τοποθετήθηκε στο Νο9 του ταμπλό και θα αντιμετωπίσει την Ολλανδή Λούνα Ζουλιέτ Ντέκερ. 

The post Ευρωπαϊκό U16: Προκρίσεις στο διπλό για τα δύο ελληνικά ζευγάρια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα