Φέντερερ για Τζόκοβιτς: “Αυτό που έκανε είναι απίθανο” (vid)

Εγκαινίασε το νέο του γήπεδο στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου ο Ρότζερ Φέντερερ, και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο απίθανο επίτευγμα του Νόβακ Τζόκοβιτς, με την κατάκτηση του 23ου Grand Slam στην καριέρα του.

Ο 41χρονος Ελβετός είπε πως είναι μια καλή εποχή για να είσαι φαν του αθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στον Πιτ Σάμπρας, λέγοντας πως όταν είχε φτάσει τους 14 τίτλους σε Major διοργανώσεις πίστευε πως κανείς

δεν θα καταφέρει να τον προσπεράσει, για να τον διαψεύσει στη συνέχεια τόσο ο εαυτός του, όσο και οι Γουίλιαμς, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

Τέλος, μετά τον Νόλε μίλησε και για τον Άντι Μάρεϊ, λέγοντας πως και σ’ αυτόν αξίζει μεγάλος σεβασμός, ενώ του ευχήθηκε τα καλύτερα ενόψει Wimbledon.

“Αυτό που έκανε ο Νόβακ είναι απίθανο. Είναι θαυμάσιο για το τένις, θαυμάσιο για τον αθλητισμό, όταν γράφει τη δική του ιστορία στο τένις και συνεχίζει να το κάνει. Το είδαμε με τη Σερένα Γουίλιαμς, με τον Ράφα και τώρα και με τον Νόβακ. Είναι πολύ καλή εποχή για να είσαι φαν αυτού του αθλήματος, αλλά και παίκτης”.

“Θυμάμαι πως όταν ξεκινούσα στο Tour, ο Πιτ Σάμπρας έφτανε τα 14 Grand Slam και όλοι σκεφτόμασταν ότι αυτό το ρεκόρ θα είναι για πάντα εκεί. Μετά έφτασα τα 15, πήγα στα 17 και τελικά ωθήσαμε ο ένας τον άλλον και φτάσαμε και οι τρεις στα 20.

Μετά ο Ράφα πήγε στα 22. Τώρα ο Νόβακ έφτασε τα 23 και δείχνει πως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό για πολύ καιρό ακόμα, που είναι σπουδαίο. Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν είναι και ο νεότερος παίκτης στο Tour, μην το ξεχνάμε αυτό. Όμως μοιάζει πολύ νέος όπως κινείται στο γήπεδο. Ήταν μια εκπληκτική νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον”.

Σχετικά με τον Άντι Μάρεϊ, είπε: “Κέρδισε στο Challenger του Λονδίνου την ίδια εβδομάδα που κέρδισε το 23ο ο Νόβακ, οπότε και στον Άντι αξίζει μεγάλος σεβασμός. Είμαι μεγάλος φαν του Άντι και του εύχομαι τα καλύτερα για το Wimbledon. Είναι η καλύτερή του επιφάνεια, ειδικά τώρα.

Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορεί ακόμα να αγωνίζεται, είναι ξεχωριστός άνθρωπος. Αγαπάει πραγματικά το τένις. Με όλες τις δυσκολίες που είχε με το ισχίο του, είναι εκπληκτικό που συνεχίζει ακόμα”.

Roger Federer. Hitting balls. On a tennis court. In London. pic.twitter.com/d6kyjAu7Q2

James Gray (@jamesgraysport) June 15, 2023

The post Φέντερερ για Τζόκοβιτς: “Αυτό που έκανε είναι απίθανο” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα