Γίγαντας Στέφανος! – VIDEO

Στα προημιτελικά του φημισμένου Dubai Championships προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που επιβλήθηκε, με ανατροπή μάλιστα, του πολύπειρου Φίλιπ Κολσράιμπερ με μια εξαιρετική εμφάνιση!

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ντουμπάι!

Ο 19χρονος Ελληνας τενίστας επιβλήθηκε με 4-6, 6-3, 6-4 ενός εξαιρετικού τενίστα όπως είναι ο Φίλιπ Κολσράιμπερ και προκρίθηκε στον δεύτερο φετινό του προημιτελικό!

Μάλιστα, φαίνεται ότι η Μέση Ανατολή του…πάει μιας και μετά τη Ντόχα, προκρίνεται στα προημιτελικά

και στο Ντουμπάι έχοντας εν τω μεταξύ περάσει ενάμιση μήνα ντεφορμαρίσματος!

Ο Τσιτσιπάς ήταν πραγματικός γίγαντας στον αγώνα της Τετάρτης μιας και επέστρεψε από σετ πίσω, πάλεψε, το πίστεψε μα πάνω απ’όλα έπαιξε ώριμο και ψύχραιμο τένις για να ξεπεράσει το εμπόδιο ενος τενίστα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο33 του κόσμου ενώ παλαιότερα έχει φτάσει μέχρι και το Νο16!

Ο Στέφανος τα έβαλε στα ισια με τον Κολσράιμπερ, έναν ποιοτικό τενίστα σε όλες τις επιφάνειες αλλά πλήρωσε στο πρώτο σετ το σπάσιμο σερβίς που υπέστη στο πρώτο break point του ματς.

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο σετ δεν απείλησε καθόλου το σερβίς του Κολσράιμπερ και αυτό ήταν ένα “καμπανάκι” ενόψει του δεύτερου σετ.

Το οποίο όμως άκουσε και με το παραπάνω ο Στέφανος που στα επόμενα δύο σετ έκανε μια επαγγελματική εμφάνιση πολύ ώριμου παίκτη.

Κράτησε σαν κόρη οφθαλμού όλες τις φορές το σερβίς του και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Κολσράιμπερ, εκμεταλλευόμενος το πρώτο του break point στο ματς στο 3-2 του δεύτερου σετ.

Ο Στέφανος ισοφάρισε και κράτησε το μομέντουμ και στο τρίτο σετ σπάζοντας από νωρίς το γερμανικό σερβίς με τον Κολσράιμπερ να είναι φανερά εκνευρισμένος από την εξέλιξη που πήρε το ματς ξεσπώντας άγρια και στη ρακέτα του.

Ο Ελληνας πρωταθλητής παρέμεινε ψύχραιμος και τελείωσε τη δουλειά σώζοντας και δύο break back points του 34χρονου Γερμανού με άπιαστους άσους και πέταξε για τα προημιτελικά!

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Τυνήσιο Μάλεκ Γιατζίρι που μετά τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, πέταξε εκτός και τον Ρόμπιν Χάασε σε δύο tie breaks!

Στόχος του είναι σαφώς η συμμετοχή του στον δεύτερο ημιτελικό επαγγελματικής διοργάνωσης μετά την πιο αδύναμη Αμβέρσα πέρσι!

Αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα στο Ντουμπάι δείχνει να είναι ο Μπόρνα Τσόριτς που έχει πάρει φόρα αποκλείοντας ξανά Γάλλο τενίστα!

Ο νεαρός Κροάτης, μετά τον Ρισάρ Γκασκέ, νίκησε εύκολα και τον Μπενουά Περ με 6-1, 6-4 και θα βρεθεί στον πρώτο του φετινό προημιτελικό ευρισκόμενος σε τρομερή κατάσταση!

Δεινοπάθησε αλλά ξεπέρασε στα τρία σετ το εμπόδιο του Πιερ Ερμπέρ ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ που είναι και το Νο3 του ταμπλό ενώ άτυπη ρεβάνς για την ήττα του στον τελικό της Μασσαλίας από τον Κάρεν Κατσάνοφ πήρε το Νο2 του ταμπλό, Λούκα Πούιγ!

Σε ελαφρύ ντεφορμάρισμα βρίσκεται ο Νταμίρ Τζουμούρ που αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια από τον Εβγκένι Ντονσκόι σε άλλο ματς δεύτερου γύρου.

Τετάρτη, 28/2: 2ος γύρος Dubai Open

Tsitsipas (Greece) beat Kohlschreiber (Germany) 4-6 6-3 6-4

Donskoy (Russia) beat Dzumhur (Bosnia) 6-1 6-1

Coric (Croatia) beat Paire (France) 6-1 6-4

Bautista Agut (Spain) beat Herbert (France) 6-4 6-7(2) 6-1

Sugita (Japan) beat Struff (Germany) 7-6(4) 6-4

Pouille (France) beat Khachanov (Russia) 6-4 3-6 6-3

Krajinovic (Serbia) beat Baghdatis (Cyprus) 7-6(2) 6-4

Jaziri (Tunisia) beat Haase (Netherlands) 7-6(4) 7-6(3)

DUBAI TENNIS CHAMPIONSHIPS DRAW l OOP

Κώστας Αϊτάκης

The post Γίγαντας Στέφανος! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα