Η συγκλονιστική Φερνάντεζ στον τελικό! (vids)

Η παραμυθένια πορεία στην Νέα Υόρκη συνεχίζεται για την 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ! Ούτε η Νο2 του κόσμου Αρίνα Σαμπαλένκα δεν κατάφερε να… ξυπνήσει από το όνειρο την Καναδή. Ούτε τα τρομακτικά σε δύναμη service, ούτε οι κραυγές της Λευκορωσίδας δεν την τρόμαξαν. 

Μετά τις Ναόμι Οσάκα, Αντζελίκ Κέρμπερ, Ελίνα Σβιτολίνα, η απίστευτη Φερνάντεζ κέρδισε και την Αρίνα Σαμπαλένκα με 7-6(3), 4-6, 6-4, μετά από περίπου 2,5 ώρες και πλέον ονειρεύεται ακόμα και τον τίτλο! 

pic.twitter.com/9be7bBfLMe

US Open Tennis (@usopen) September 10, 2021

Η 19χρονη αποδείχθηκε πραγματικό “τοίχος” γεγονός που εκνεύρισε την Σαμπαλένκα, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 52 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Καναδή είχε μόλις 23. 

Ανατροπή Φερνάντεζ, εκνευρισμός Σαμπαλένκα

H Σαμπαλένκα κάνει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα. Άκρως επιθετική, εντυπωσιακή από τη βασική γραμμή, κάνει ό,τι θέλει στο κορτ εκμεταλλευόμενη και την-αρχικά-αγχωμένη Φερνάντεζ

Το αποτέλεσμα της επιθετικότητας, αλλά και της πίεσης που βγάζει η Νο2 του κόσμου είναι να πάρει του 12 από τους 14 πρώτους πόντους και έχοντας σπάσει μια φορά το service της Καναδής να φτάσει στο 3-0 και λίγο αργότερα στο 4-1.

Τα δεδομένα θα αρχίσουν να αλλάζουν μετά από ένα εντυπωσιακό service-game της Φερνάντεζ, στο οποίο η 19χρονη το έκλεισε με 3 άσους κι έναν winner! Κάπου εκεί η Σαμπαλένκα αρχίζει τις υπερβολές. Χάνει την ψυχραιμία της, δέχεται 3 σερί πόντους (0/40) και με έναν διπλό λάθος ολοκληρώνει ένα καταστροφικό service-game χάνοντας παράλληλα το αβανάτζ του break (4-3).

us trying to stay awake after a long night session pic.twitter.com/9gO1PHOqeO

US Open Tennis (@usopen) September 10, 2021

Η συνέχεια ανήκει στην Φερνάντεζ. Ιδιαίτερα προσεκτική (μόλις 6 αβίαστα λάθη στο 1ο set), “απορροφά” όλη την επιθετικότητα της Σαμπαλένκα, η οποία ναι μεν έκλεισε το set με 21 άσους, αλλά υπέπεσε και σε 18 αβίαστα λάθη. 

Το 1o σκέλος του ημιτελικού κρίθηκε στο tie-break, εκεί όπου η Λευκορωσίδα κατάφερε να προηγηθεί με 0/2, όμως από εκεί και πέρα συνεχόμενα λάθη, αλλά και εκπληκτικές άμυνες που γύριζαν σε επίθεση, της Φερνάντεζ χάρισαν στην Καναδή τους 7 από τους τελευταίους 8 πόντους(!) και μαζί και το προβάδισμα στα sets. 

Το κρίσιμο break της Σαμπαλένκα

Η αρχή του 2ου set είναι ένα copy-paste με το 1ο. Η Σαμπαλένκα ξεκινάει και πάλι δυνατά βρίσκοντας νωρίς break (1-0), το οποίο θα “εξαργυρώσει” αμέσως μετά (2-0). Όμως για μια ακόμη φορά η Φερνάντεζ θα το πάρει πίσω κατακτώντας τα επόμενα 2 games

Η Καναδή παίζει εξαιρετικό τένις. Ανοίγει υπέροχα το παιχνίδι της, επιστρέφει τα πάντα, αναγκάζει την Σαμπαλένκα να ψάχνει υπερβολικές γωνίες, με αποτέλεσμα να συνεχίζει τα αβίαστα λάθη και την Λευκορωσίδα να ξεσπάσει στη ρακέτα της…

Ωστόσο, η Καναδή “πλήρωσε” και μάλιστα στο πιο ακατάλληλο σημείο του set, έναν αρκετά κακό service-game με την Σαμπαλένκα να φτάνει σε break-point, που ουσιαστικά ήταν set-point (5-4). Παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια της, η Νο2 του κόσμου έφτασε στην κατάκτηση του set με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Απίστευτη μάχη μέχρι το τέλος

Η Σαμπαλένκα προσπαθεί να κάνει ό,τι και στο ξεκίνημα των προηγούμενων 2 sets, να “σπάσει” το service της Φερνάντεζ από την αρχή. Η Καναδή αντέχει στην πίεση φτάνοντας σε ένα μεγάλο hold (1-0). 

THE FAIRYTALE CONTINUES

19-year-old Leylah Fernandez upsets No. 2 Aryna Sabalenka to advance to the #USOpen Finals pic.twitter.com/206LowXC1J

— espnW (@espnW) September 10, 2021

Το set όμως πήρε “φωτιά” στο 6ο game με την Σαμπαλένκα να προηγείται με 40/15, αλλά την Φερνάντεζ να αλλάζει και πάλι τα δεδομένα. Οι τρομακτικές άμυνες της Καναδής προκαλούν εκνευρισμό στην Σαμπαλένκα, η οποία θα φτάσει σε break (4-2), το οποίο όμως θα χάσει αμέσως μετά, καθώς η Νο2 του κόσμου θα πάρει πίσω το χαμένο της service και με hold θα ισοφαρίσει σε 4-4. 

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο φετινό τουρνουά για την Σαμπαλένκα.

Η Φερνάντεζ θα φτάσει σε hold (5-4), αλλά και σε break αμέσως μετά φτάνοντας σε μια εκπληκτική αδιανόητη νίκη και την πρόκριση σε τελικό Grand Slam για 1η φορά στην καριέρα της. 

@leylahfernandez IS A GRAND SLAM FINALIST! pic.twitter.com/hK21AC2M8T

US Open Tennis (@usopen) September 10, 2021

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Η συγκλονιστική Φερνάντεζ στον τελικό! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα