Ηράκλειο: Μεγάλη νίκη και ημιτελικός για Σκορίλα

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας χρειάστηκε μόλις 74 λεπτά για να επικρατήσει του Ολλανδού Νο2 του ταμπλό και Νο529 στην παγκόσμια κατάταξη Σιντάν Ποντσοντικρόμο με 6-3, 6-2 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά του τουρνουά ITF των 15.000 δολαρίων που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης αυτήν την εβδομάδα. 

Για τον 23χρονο Έλληνα τενίστα και Νο772 του κόσμου, αυτός θα είναι ο

4ος φετινός ημιτελικός μετά από τους 3 στα 15άρια τουρνουά του Μόναστιρ το διάστημα Ιούλιος – Σεπτέμβριος, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταθερότητα στην οποία βρίσκεται από το μέσο τη σεζόν και μετά. 

Ο Σκορίλας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 77% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (17/22), αλλά και 52% πίσω από το δεύτερο το οποίο χρειάστηκε αρκετές φορές σήμερα καθώς δεν μπόρεσε να βρει εύκολα πρώτο (42%). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας τενίστας είχε 7 διπλά λάθη, με τον Ολλανδό να τελειώνει το ματς με 8 (13 στο χθεσινό παιχνίδι) ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται σχεδόν σε όλους τους παίκτες, αυτήν την εβδομάδα, που δείχνουν να αντιμετωπίζουν θέματα με τις μπάλες του τουρνουά. 

Το θετικό για τον Σκορίλα, όπως και στο παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στο Γάλλο Μπεναζαμά Πιέτρι, ήταν η αποτελεσματικότητά του στις ευκαιρίες για break με τον 23χρονο να εκμεταλλεύεται και τα 5 break-points (5/5), ενώ συνολικά σε δύο ματς μετράει 10/12! 

Στο 1ο set ο Ποντσοντικρόμο απάντησε στο 2-0 του Σκορίλα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 παίρνοντας πίσω το χαμένο του service, ωστόσο στη συνέχεια ένα σερί κερδισμένων games έδωσαν το προβάδισμα στον Σκορίλα με 5-2 για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 6-3 σε 36 λεπτά. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Σκορίλας ξεκίνησε και πάλι με break (1-0) με τον Ποντσοντικρόμο, όπως και στο 1ο να απαντάει άμεσα και με δύο σερί games προηγήθηκε με 2-1. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Σκορίλας κυριάρχησε στο court και με 5 σερί games έφτασε στη νίκη σφραγίζοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. 

Εκεί ο Νο7 του ταμπλό θα περιμένει είτε τον Βρετανό (Νο5 του ταμπλό) Στιούαρτ Πάρκερ, είτε τον Βραζιλιάνο (Νο3 του ταμπλό) Γκάμπριελ Ντεκάμπς. 

The post Ηράκλειο: Μεγάλη νίκη και ημιτελικός για Σκορίλα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, Μεγάλη, Σκορίλα,irakleio, megali, skorila