Ηράκλειο: Τελικός για την ασταμάτητη Λάκη

Η Μιχαέλα Λάκη συνέχισε τις εξαιρετικές της εμφανίσεις στο τουρνουά ITF των 15.000 δολαρίων στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί στον ημιτελικό του Σαββάτου απέναντι στην 20χρονη Λιθουανή Κλαουντίγια Μπουμπελίτ με 6-1, 6-3 σε 77 λεπτά εξασφαλίζοντας το πρώτο εισιτήριο του τελικού στη διοργάνωση.

Με αυτή τη νίκη η Λάκη

έκανε το 4 στα 4 στους ημιτελικούς μέσα στο 2023 και πλέον στόχος είναι να κάνει ό,τι και στα δύο τουρνουά στη Σερβία του Μαΐου και του Ιουνίου και να φτάσει στον 3ο φετινό της τίτλο. 

Η Νο1 του ταμπλό έδειξε συνέπεια πίσω από τη γραμμή του service ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 73% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (16/22) και 61% στο δεύτερο (11/18), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 6 από τις συνολικά 16 ευκαιρίες για break. 

Η Λάκη ξεκίνησε δυνατά τον ημιτελικό κατακτώντας τα πρώτα 4 games (4-0) με την Μουμπελίτ να μειώνει με break σε 4-1, αλλά τη Λάκη να παίρνει τα τελευταία δύο games του set το οποίο και έκλεισε μέσα σε μόλις 28 λεπτά, παραχωρώντας μόλις 7 πόντους από το service της. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Λάκη έφτασε και πάλι πρώτη σε break κάνοντας το 2-0, με την Μπουμπελίτ αυτή τη φορά να απαντάει άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2, ωστόσο από τη μια το 3/14 που είχε στο δεύτερο service και από την άλλη η πίεση της Λάκη δεν της επέτρεψαν να ακολουθήσει το ρυθμό της Ελληνίδας τενίστριας που κατακτώντας τα 4 από τα τελευταία 5 games σφράγισε την πρόκριση στον 4ο φετινό τελικό. 

Στον τελικό της Κυριακής η Λάκη θα αντιμετωπίσει είτε την Ελένη Χριστοφή είτε την Ρουμάνα Λαβίνια Τανασίε που αγωνίζονται στον 2ο χρονικά ημιτελικό. 

The post Ηράκλειο: Τελικός για την ασταμάτητη Λάκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα