“Καρφιά” Σαμπαλένκα για τα performance byes

H Αρίνα Σαμπαλένκα μπορεί να ξεκίνησε με εύκολη πρόκριση στο 1000άρι του Πεκίνου σημειώνοντας την πρώτη νίκη ως Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο η Λευκορωσίδα στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε παράπονα για τα performance byes. 

Τα performance byes (η πρόκριση άνευ αγώνα στον 2ο γύρο) δίνονται στις παίκτριες που φτάνουν από τα ημιτελικά και πάνω στο αμέσως προηγούμενο τουρνουά (500άρι ή 1000άρι) εστιάζοντας όχι στην κατάταξή τους στο ταμπλό (seeded

παίκτρια), όπως γίνεται συνήθως στα byes, αλλά στα πρόσφατα επιτεύγματα. 

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα παικτριών που υποστηρίζουν ότι αυτό το νέο σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να διαταράξει την ισορροπία, αλλά και τη δομή του εκάστοτε τουρνουά. 

Μια από αυτές είναι και η Νο1 του κόσμου, η οποία εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το νέο σύστημα: “Όλες ξέραμε για τα performance byes μέσω e-mail που μας έστειλαν, αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Οι παίκτριες παίρνουν απευθείας την πρόκριση στον 2ο γύρο σε ένα τουρνουά WTA 1000 επειδή έφτασαν στα ημιτελικά ενός χαμηλότερου τουρνουά. Δεν το καταλαβαίνω.”

“Νομίζω ότι πρέπει να το κερδίσεις αυτό το πλεονέκτημα (byes). Πρέπει να το κερδίσεις με τη συνέπεια του παιχνιδιού σου και όχι μόνο επειδή έπαιξες καλά σε ένα τουρνουά. Είμαι χαρούμενη για τις παίκτριες που το κατάφεραν, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο και αργότερα.”

“Θα ήταν κατανοητό αν ήταν από το 1000άρι της Γουαδαλαχάρα στο 1000άρι του Πεκίνου, αλλά όχι από ένα 500άρι σε ένα 1000άρι.”, πρόσθεσε η Λευκορωσίδα, η οποία στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά Βρετανίδα, Κέιτ Μπόουλτερ. 

The post “Καρφιά” Σαμπαλένκα για τα performance byes appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα