Κοέγιο: “Ποτέ δεν υπήρξε το μεγάλο άλμα στην καριέρα μου”

Έναν απολογισμό του απίθανου 2023, όπως και συνολικά της ως τώρα καριέρας του, επιχείρησε να κάνει ο Αρτούρο Κοέγιο. Ο Ισπανός Νο1 στον κόσμο (μαζί με τον Αγκουστίν Τάπια) μίλησε για την… απρόσμενη επιτυχία της χρονιάς που φεύγει, όπως και για τις συνεργασίες που προηγήθηκαν τις προηγούμενες σεζόν.

“Όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά ο στόχος μας δεν ήταν να φτάσουμε εκεί που είμαστε τώρα. Ο στόχος ήταν να μάθουμε ο ένας καλύτερα τον άλλον, να εναρμονιστούμε, να συνδεθούμε εντός και εκτός κορτ και να δούμε στην πορεία μέχρι πόσο μακριά θα μπορούσαμε να φτάσουμε.

Ο

Τάπια είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης που έχω δει ποτέ, μαζί με τον Χουάν Μάρτιν Ντίας. Το ταλέντο δεν αναγνωρίζεται από τις εντυπωσιακές ενέργειες που κάνει, αλλά από την ευκολία με την οποία διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν στο κορτ.

Δεν νομίζω πως υπήρξε κάποιο μεγάλο άλμα (στην καριέρα μου). Ήταν το όλον της. Αρχικά έπαιξα με τον Λαμπέρτι, που ήταν μοναδική εμπειρία. Στη συνέχεια είχα την απίστευτη τύχη να παίξω με τον Μπελαστεγκίν. Αυτά ήταν μικρά άλματα. Λέω μικρά άλματα διότι, παρόλο που πρόκειται για τεράστιες συνεργασίες, ως μικρά άλματα τις βίωσα”, ανέφερε ο Κοέγιο.

Οι Αρτούρο Κοέγιο και Φερνάντο Μπελαστεγκίν ως δίδυμο το 2022.

Ο 21 ετών Ισπανός κλήθηκε να απαντήσει και στην… διαπίστωση αρκετών φίλων του πάντελ πως το δίδυμό του με τον Τάπια μοιάζει αρκετά με τη συνεργασία των Φερνάντο Μπελαστεγκίν και Χουάν Μάρτιν Ντίας, πριν μερικά χρόνια.

“Θα χρειαστούν πολλά ακόμη χρόνια για να τεθούμε σε αυτή τη σύγκριση. Πολύς κόσμος μπορεί να βλέπει ομοιότητες, λόγω της ποιότητας του παιχνιδιού μας. Είμαστε το δίδυμο που βρίσκεται πιο κοντά σε ομοιότητες με αυτό (των Μπελαστεγκίν και Ντίας).

Ο Τάπια μοιάζει περισσότερο με τον Μπέλα και εγώ με τον Χουάν. Όμως αυτό που έχουν πετύχει οι δυο τους είναι ακόμη πολύ μακρινό για να το φτάσουμε εμείς”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κοέγιο.

Στιγμές… μαγείας στο 2023 από τον Κοέγιο:

The post Κοέγιο: “Ποτέ δεν υπήρξε το μεγάλο άλμα στην καριέρα μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα