Μαχούτ για Ερμπέρ: “Σέβομαι την απόφασή του, αλλά βάζει τη σεζόν του σε κίνδυνο”

Ο παρτενέρ του Πιερ Ουγκ Ερμπέρ, Νικολά Μαχούτ, μίλησε στην L’ Equipe τονίζοντας ότι σέβεται την απόφαση του Ερμπέρ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά το ιού και κατά συνέπεια δεν θα του επιτραπεί να αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν. 

Ο Γάλλος δήλωσε ότι ο εμβολιασμός είναι προσωπική του επιλογή και δεν έχει μετανιώσει για την απόφασή του.

“Προσωπικά δεν είμαι εμβολιασμένος οπότε δεν θα μπορούσα να πάω στην Αυστραλία. Γενικά είναι ένα περίπλοκο θέμα. Από τη στιγμή που δεν μπορούσα να πάω χωρίς να εμβολιαστώ, αυτό περιέπλεξε τα πράγματα.” 

“Από την άλλη πλευρά είναι προσωπική μου επιλογή να μην εμβολιαστώ. Δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό να είσαι τενίστας και να μην έχεις εμβολιαστεί, καθώς δεν είναι μόνο η Αυστραλία, αλλά και οι ΗΠΑ, η Αυστρία κλπ”, είπε ο νικητής του Australian Open στα διπλά το 2019.

Από τη μεριά του ο πλήρως εμβολιασμένος Μαχούτ θα ταξιδέψει κανονικά στην Αυστραλία, όπου θα συνεργαστεί στα διπλά με τον Φαπρίς Μαρτάν, δήλωσε ότι γνώριζε την απόφαση του Ερμπέρ από τον περασμένο Οκτώβριο. 

“Για την ώρα δεν θέλει να εμβολιαστεί και μετράει τις συνέπειες της απόφασής του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό μπορεί να περιπλέξει σοβαρά τη σεζόν του. Αμέσως μετά έρχονται το Indian Wells και το Miami Open (Μάρτιος). Δεν ξέρω τι θα γίνει σε αυτά τα ταξίδια.”, είπε ο Μαχούτ

Η αλήθεια είναι ότι του επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό ότι οι περισσότερες χώρες θα υιοθετήσουν τους κανόνες της Αυστραλίας απαιτώντας από τους παίκτες να εμβολιαστούν για να παίξουν. 

Για την ώρα είναι βέβαιο ότι τα τουρνουά στις ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο και Χιλή (ATP, ATP Challenger) δεν επιτρέψουν στους μη εμβολιασμένους να αγωνιστούν. Ωστόσο, σε ορισμένα από αυτά οι παίκτες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ιατρικές εξαιρέσεις. 

“Δεν είμαι με το μέρος των ανθρώπων που κρίνουν και λένε αν αυτό είναι καλό ή κακό. Σέβομαι την απόφασή του.”, συνέχισε ο 39χρονος Γάλλος. “Προσωπικά εμβολιάστηκα πολύ νωρίς, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω απόλυτα, είναι δική του επιλογή.”

“Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό θα κρατήσει την ίδια άποψη. Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό αυτή η επιλογή κινδυνεύει να τον εμποδίσει να κάνει τη δουλειά του. Όταν λέω ότι αρνούμαι να παίξω τένις στην Κίνα για να στηρίξω την Σουάι Πενγκ είναι εύκολο γιατί αυτό δεν επηρεάζει τη σεζόν μου. Αντίθετα αυτό που αποφάσισε μπορεί να επηρεάσει τη δική του.”, πρόσθεσε.

Ερμπέρ και Μαχούτ είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ζευγάρια στο διπλό τα τελευταία χρόνια, έχοντας κερδίσει 7 τίτλους σε Masters 1000, 5 Grand Slam, αλλά και 2 τίτλους στα ATP Finals.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Μαχούτ για Ερμπέρ: “Σέβομαι την απόφασή του, αλλά βάζει τη σεζόν του σε κίνδυνο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα