Μάριους Κοπίλ: “Ανυπομονώ να παίξω με τον Στέφανο”

O 33χρονος Ρουμάνος και πρώην Νο56 του κόσμου, Μάριους Κοπίλ μίλησε για το επερχόμενο tie της Ρουμανίας με την Ελλάδα (3-4 Φεβρουαρίου), στο πλαίσιο των play-offs του World Group I για το Davis Cup, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία την περασμένη Παρασκευή.

Ο πιο γνωστός στο

ευρύ κοινό από πλευράς Ρουμανία στάθηκε φυσικά στις αναμετρήσεις του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, τονίζοντας ότι του αρέσει να παίζει κόντρα σε Top-10 παίκτες, κάνοντας αναφορά στη μοναδική μεταξύ τους αναμέτρηση στο τουρνουά Challenger στο Μπρεστ όπου ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει στα 2 tie-breaks. 

“Ανυπομονώ να παίξω με τον Στέφανο. Τα πάω πολύ καλά μαζί του, έχουμε παίξει στο παρελθόν σε ένα πολύ κλειστό ματς”, είπε ο Κοπίλ. “Μου αρέσουν οι δυνατοί αγώνες. Ξέρω ότι θα έρθει πολύς κόσμος. Όπως είπα μου αρέσει να παίζω κόντρα σε παίκτες της πρώτης 10άδας του κόσμου. Γι’ αυτό δουλεύουμε, για να παίζουμε με τους καλύτερους του κόσμου. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Γνωρίζω ότι το παιχνίδι μου είναι καλύτερο όταν παίζω στο Davis Cup, παρά στο Tour.”

“Ανυπομονώ να φτάσω στην Αθήνα και να προσπαθήσω με τους συμπαίκτες μου να φέρουμε τη νίκη στο σπίτι μας. Μου αρέσει το ομαδικό πνεύμα στο Davis Cup, ότι προπονούμαστε μαζί και βελτιωνόμαστε μαζί. Έχω ήδη 25-26 συμμετοχές στο Davis Cup και ελπίζω να έχω πολλές ακόμα στην καριέρα μου.”

Θυμίζουμε ότι στο ξεκίνημα της χρονιάς, ο Κοπίλ αγωνίστηκε στο Challenger των 75,000€ στην Πορτογαλία και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, προερχόμενος από τα προκριματικά, σημειώνοντας πέντε νίκες.

Από την πλευρά του ο captain της Ρουμανίας Γκάμπριελ Τριφού μίλησε για τις δυσκολίες του tie κόντρα στην ελληνική ομάδα: “Ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τον αγώνα με την Ελλάδα. Μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Ελλάδα έχει έναν παίκτη στο Top-10 του κόσμου. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια καλή εξέλιξη στο tie και να πάρουμε τη νίκη.”

Για τον αγώνα με την Ελλάδα μίλησε και ο κορυφαίος διπλίστας της Ρουμανίας, Βίκτορ Βλαντ Κορνέα: “Ζούμε γι’ αυτά τα έντονα ματς με τους κορυφαίους παίκτες. Γνωρίζω πολύ καλά τόσο τον Στέφανο, όσο και τον Πέτρο, με τον οποίο έπαιξα μαζί στα διπλά πριν από λίγου μήνες. Ξέρω όλη την οικογένειά τους και μάλιστα τους παρακολούθησα και στο Australian Open.”

“Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Δούλεψα πολύ με τον Μάριους αυτόν τον χειμώνα και νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να φέρω τον καθοριστικό πόντο για τη Ρουμανία. Έχω πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.”

Στο πολύ σημαντικό tie η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τους Στέφανο Τσιτσιπά, ΠέτροΤσιτσιπάς, Αλέξανδρο Σκορίλα, Γιάννη Ξυλά, Αριστοτέλη Θάνο και Μιχάλη Περβολαράκη.

Για τους Ρουμάνους εκτός από τους Μάριους Κόπιλ και Βίκτορ Βλαντ Κορνέα έχουν στο ρόστερ τους και τους Σίζαρ Κρέτου (Νο364 στον κόσμο) και Λούκα Πρέντα (Νο1095), αλλά και τον Νο1 Ρουμάνο τον 22χρονο Νίκολας Ιονέλ (Νο265), ενώ captain είναι ο Γκάμπριελ Τριφού.

Οι Ρουμάνοι αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα όπου και θα προπονηθούν αρχικά στο Τατόι και στη συνέχεια (πιθανώς) την Τετάρτη να μπούν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. 

Η εθνική θα χρειαστεί τη στήριξη των Ελλήνων φιλάθλων και τα εισιτήρια είναι προς διάθεση μέσω του more.com με τιμές από 10€, 15€, 30€ και 50€, διαχωρισμένα σε τέσσερις ζώνες. Μέχρι σήμερα, πάντως, η διάθεση συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς…

DAVIS CUP WORLD GROUP I PLAY OFFS DRAW

The post Μάριους Κοπίλ: “Ανυπομονώ να παίξω με τον Στέφανο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα