Με σπουδαία ανατροπή στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς (vids)

Όπως ακριβώς έκανε και στην πρεμιέρα του στο Roland Garros 2020, κόντρα στον Τζάουμε Μουνάρ, έτσι και τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/5), αυτή τη φορά απέναντι στον Λορέντζο Μουζέτι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε από 0-2 sets και πανηγύρισε σπουδαία νίκη-πρόκριση στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Ο Έλληνας τενίστας, αν και εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του στα πρώτα δυο sets, βλέποντας τον 20χρονο Ιταλό,

Νο66 στην παγκόσμια κατάταξη, να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει μεγάλο προβάδισμα νίκης, βρήκε τον τρόπο να το ανατρέψει και μετά από 3 ώρες και 32 λεπτά μάχης, πέρασε στους “64” της διοργάνωσης.

Με 18 από τα τελευταία 25 games δικά του ολοκλήρωσε το ματς ο περυσινός φιναλίστ στο Παρίσι, επικρατώντας του Μουζέτι με 5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2, για να “σφραγίσει” το ραντεβού του με τον 25χρονο Τσέχο qualifier και Νο134 τενίστα στον κόσμο, Ζντένεκ Κόλαρ, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον Γάλλο, Λούκα Πούιγ, με 6-3, 4-6, 7-5, 6-4.

Το #matchpoint του Στέφανου Τσιτσιπά ενάντια στον Lorenzo Musetti | @steftsitsipas

#Tennis #RG22 #RolandGarros https://t.co/Kk6yjfyegk pic.twitter.com/760WqqGE2M

Eurosport Greece (@EurosportGR) May 24, 2022

Για 3η φορά στην καριέρα του, λοιπόν, μετά το ματς κόντρα στον Μουνάρ και το επικό παιχνίδι με τον Ναδάλ στο Αυστραλιανό Όπεν 2021, ο Τσιτσιπάς βγαίνει αλώβητος από μάχη στην οποία βρέθηκε 0-2 πίσω.

Για να φτάσει βέβαια στην κατάκτηση της νίκης, κόντρα στον Μουζέτι, χρειάστηκε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, μιας και στα πρώτα δυο sets έμοιαζε… χαμένος στο court, χωρίς ένταση και ρυθμό στα χτυπήματά του, καθώς και με εμφανέστατα προβλήματα στις κινήσεις του.

Παρ’ όλα αυτά, σα να ξύπνησε μέσα του ο… πραγματικός Τσιτσιπάς και από την έναρξη του 3ου set, μέχρι το τέλος του αγώνα, έδειξε ότι είναι επίπεδα πάνω από τον Μουζέτι. Τόσο στο παιχνίδι, όσο και στην πνευματική δύναμη.

Με 96/145 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και 8/19 break points ολοκλήρωσε τον αγώνα ο 23χρονος Έλληνας, που έβγαλε από το μανίκι του 64 winners, έναντι 48 του αντιπάλου του.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι στο 3ο set ο Στέφανος κέρδισε 16/17 πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ έκανε μόλις δυο αβίαστα λάθη, για να βάλει τις βάσεις της ανατροπής, μεταφέροντας την πίεση στον Ιταλό, ο οποίος καταλάβαινε ότι το μομέντουμ στο παιχνίδι, άλλαζε για τα καλά.

Σ’ αυτό το εξαιρετικό διάστημα τριών sets, που έπαιξε τένις πολύ υψηλού επιπέδου ο Τσιτσιπάς, ανησύχησε μόνο στα μέσα του 4ου set, όταν ο Μουζέτι πήρε πίσω το break με το οποίο προηγήθηκε στην αρχή ο Έλληνας (3-0) και μείωσε (3-2).

Βέβαια, η απάντηση του Στεφ δεν άργησε και ήταν αφοπλιστική (5-2), για να τον οδηγήσει λίγες στιγμές αργότερα στο 2-2 και εν συνεχεία στη σπουδαία ανατροπή, με την οποία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Παρισινό Major.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Με σπουδαία ανατροπή στον 2ο γύρο ο Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα