Με τίτλο στο Παρίσι, “καθαρίζει” το Νο1

Ο Ράφαελ Ναδάλ βρίσκεται ήδη στο Παρίσι όπου το Σάββατο πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο Paris Bercy

Η μάχη για το year-end No1 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζεται στην Πόλη του Φωτός εκεί όπου οι δύο κορυφαίοι του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, θα βρεθούν ξανά μαζί για πρώτη φορά μετά το US Open.

Είναι δεδομένο ότι τη Δευτέρα 04/11, ο 33χρονος Ισπανός θα επιστρέψει, έστω και προσωρινά, στο Νο1 της ATP,

αφού θα αφαιρεθούν οι βαθμοί του Τζόκοβιτς από τα περσινά τουρνουά, τόσο στο Παρίσι (600) όσο και στο Λονδίνο (1000).

Ωστόσο, ο Σέρβος διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για να τερματίσει για 6η φορά στην κορυφή του κόσμου κι αν τα καταφέρει θα ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας. Αρκεί, βέβαια, να τα πάει πολύ καλά στα δύο τελευταία τουρνουά της χρονιάς και την ίδια στιγμή ο Ναδάλ να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ένα από τα λίγα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, όσον αφορά τη σκληρή μάχη των δύο ανδρών για το Νο1, είναι πως αν ο Ναδάλ καταφέρει να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του, στο Paris Masters, θα εξασφαλίσει από την επόμενη εβδομάδα το κλείσιμο της σεζόν στην κορυφή της κατάταξης.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αφού ο αριστερόχειρας Ισπανός θα παίξει στο πρώτο του τουρνουά εδώ και δυόμιση μήνες (από το US Open) ενώ η κλήρωση της διοργάνωσης, μόνο βατή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

2ος γύρος Μαναρινό, 3ος γύρος Βαβρίνκα (με ερωτηματικό η συμμετοχή του), προημιτελικά με Μπερετίνι ή Ρούμπλεφ ή Κατσάνοφ (υπερασπιστής) και ημιτελικά με Φέντερερ ή Ζβέρεφ, είναι η κατάσταση που πρόκειται να βιώσει ο Ράφα στο Paris Bercy.

Αυτή τη στιγμή, ο Ναδάλ διατηρεί ένα προβάδισμα 1,280 πόντων στην ATP Race, η οποία αποτελεί βαρόμετρο για την ανάδειξη του Νο1. Όμως, με 1000 διαθέσιμους πόντους στο Παρίσι και 1,500 που αντιστοιχούν στον αήττητο πρωταθλητή του ATP Finals στο Λονδίνο, όλα είναι ανοιχτά και είναι δεδομένο ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς που γνωρίζει τεράστιες επιτυχίες στο κλείσιμο της σεζόν, τα τελευταία χρόνια, είναι γερά μέσα στο παιχνίδι.

Ούτε για τον Νόλε ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει κατά σειρά τους Λάγιοβιτς ή Γκασκέ, Σβάρτσμαν, Τσιτσιπά ή Μπαουτίστα Αγκουτ και έναν εκ των Μεντβέντεφ, Τιμ στα ημιτελικά.

Το Παρίσι θα κρίνει πολλά αλλά, πιθανότατα, όχι όλα…

PARIS MASTERS DRAW | OOP (-1h)

The post Με τίτλο στο Παρίσι, “καθαρίζει” το Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα