Μεγάλο προβάδισμα για Νο1 ο Ναδάλ

H κατάκτηση του Αμερικανικού Όπεν, δημιούργησε μεγάλη απόσταση μεταξύ Ναδάλ και Τζόκοβιτς, στη μάχη για το year-end No1 της παγκόσμιας κατάταξης

Πριν ξεκινήσει το US Open, ο Ράφαελ Ναδάλ βρισκόταν μόλις 140 πόντους μπροστά από τον Τζόκοβιτς, στην ATP Race.

Ο τίτλος και οι 2000 βαθμοί του Ισπανού στη Νέα Υόρκη,

έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στον Ράφα προκειμένου να κλείσει για 5η φορά στην καριέρα του, τη χρονιά στην κορυφή του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος από τη Μαγιόρκα, έχει πλέον 9,225 βαθμούς στην ATP Race, κάτι λιγότερο από 2000 διαφορά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (7,265).

Η ATP Race είναι η βαθμολογία της τρέχουσας σεζόν και δείχνει την τάση για το Νο1 του κόσμου. Στα τουρνουά που απομένουν, δηλαδή, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να κατακτήσει 2,000 περισσότερους βαθμούς από τον Ναδάλ για να μπορέσει να ολοκληρώσει και αυτή τη χρονιά στο Νο1.

Αν ο Ράφα καταφέρει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Κόνορς που έχουν κατακτήσει πέντε φορές το year-end No1. Ο Πιτ Σάμπρας διατηρεί το ρεκόρ σε αυτή την κατηγορία, με έξι χρονιές και μάλιστα συνεχόμενες (1993-1998) στην κορυφή της ATP.

“Θα είναι σπουδαίο να τερματίσω στο Νο1 αλλά, όπως έχω πει και στο παρελθόν, δεν είναι αυτός ο βασικός μου στόχος. Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να είσαι μέρος αυτής της μάχης αλλά προσωπικά για μένα δεν είναι μάχη. Απλά προσπαθώ να είμαι ανταγωνιστικός της εβδομάδες που παίζω. Αν είμαι ικανός να παίζω καλά μέχρι το τέλος της σεζόν, θα έχω τις ευκαιρίες μου και σίγουρα θα είναι σπουδαίο να το καταφέρω” είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ από τη Νέα Υόρκη.

Most Year-End No. 1 Finishes

 Player # of Year-End No. 1 Finishes 1. Pete Sampras 6 T2. Roger Federer 5 T2. Novak Djokovic 5 T2. Jimmy Connors 5 T3. Rafael Nadal 4 T3. Ivan Lendl 4 T3. John McEnroe 4

Δύο μήνες απομένουν για το κλείσιμο της φετινής σεζόν και υπάρχουν πολλοί ακόμη βαθμοί διαθέσιμοι, με δύο Masters τουρνουά των 1000 πόντων (Σαγκάη, Παρίσι), το ATP Finals στο Λονδίνο (1,500 πόντους ο αήττητος) και φυσικά ορισμένα 500αρια (Πεκίνο, Τόκιο, Βιέννη, Βασιλεία).

Ο Ναδάλ έχει τερματίσει 4 φορές στο Νο1 τις χρονιές 2008, 2010, 2013 και 2017.

ATP RANKINGS | ΑΤP RACE | ATP RACE TO MILAN

The post Μεγάλο προβάδισμα για Νο1 ο Ναδάλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα