Ο Μεντβέντεφ μίλησε για τον πιθανό αποκλεισμό του από το Wimbledon

Με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να συνεχίζει να λαμβάνει χώρα, υπήρξαν εκκλήσεις για αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων παικτών από τα ATP και WTA τουρνουά. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες αναγκάστηκαν να αγωνιστούν ως «ουδέτεροι αθλητές» και οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας έχουν απαγορευτεί από το να συμμετέχουν σε διεθνή τουρνουά. 

Ένα τέτοιο μέτρο που είχε προταθεί από τον Υπουργό Αθλητισμού

του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Χάντλεστον, ήταν ότι οι Ρώσοι παίκτες θα πρέπει να «δώσουν διαβεβαιώσεις» σχετικά με την καταδίκη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να τους επιτραπεί να αγωνιστούν στο Wimbldeon. 

Ο Νο2 του κόσμου Ντανίλ Μεντβέντεφ σχολίασε το πιθανό ενδεχόμενο αποκλεισμού από το Λονδρέζικο τουρνουά λέγοντας: 

“Προσπαθώ να το βλέπω τουρνουά με τουρνουά. Θέλω να πω, υπάρχουν πάντα διαφορετικοί κανόνες, κανονισμοί για να παίξεις ή να μην παίξεις. Αυτό είναι, για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που έχω να πω.  

Το επόμενο τουρνουά μετά το Μαϊάμι είναι το Μόντε Κάρλο, όπου αυτή τη στιγμή είμαι κάτοικος. Δεν έχω καμία απάντηση για το Wimbledon. Θα πρέπει να δω τι θα γίνει μετά. 

Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει (με τον πόλεμο στην Ουκρανία), επομένως είναι αδύνατο να το αγνοήσουμε, αλλά πάντα έλεγα ότι όλοι έχουν διαφορετικές απόψεις για διαφορετικά πράγματα στον κόσμο. Πάντα έλεγα ότι είμαι υπέρ της ειρήνης. 

Είναι πολύ δύσκολο στη ζωή να μιλάς για τι είναι δίκαιο και τι δίκαιο. Οπότε φυσικά έχω τις δικές μου απόψεις για διάφορα θέματα, αλλά προτιμώ να μιλάω για αυτές με την οικογένειά μου, με τη γυναίκα μου, όπου μερικές φορές μπορεί να διαφωνούμε αλλά μπορούμε να συζητήσουμε. 

Θέλω να πω ότι σε κάθε χώρα, έτσι είναι η ζωή, κάθε χώρα μπορεί να θέσει τους δικούς της κανόνες. Ίσως αύριο κάποιος θα ανακοινώσει «δεν θέλουμε άλλα τουρνουά τένις».  

Εάν ο πρόεδρος θέλει να το πει, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Έτσι είναι η ζωή.” 

MIAMI OPEN MEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Δανάη Μασκαλέρη

The post Ο Μεντβέντεφ μίλησε για τον πιθανό αποκλεισμό του από το Wimbledon appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεντβέντεφ, Wimbledon, “Θα,mentventef, Wimbledon, “tha