Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης!

11:37 1/6/2022 - Πηγή: Tennis24

Η νίκη του Σάσα Ζβέρεφ, αλλά κυρίως η ήττα του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον αδιανόητο Ράφα Ναδάλ, φέρνουν ανακατατάξεις στο ranking της ATP καθώς από την Δευτέρα 13/6, Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ θα βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις χωρίς να ξέρουμε ακόμα ποιος από τους δύο θα είναι στο Νο1 του κόσμου. 

Την 13η ημέρα του Ιουνίου θα αφαιρεθούν οι βαθμοί από το περσινό Roland Garros

(πέρσι είχε ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα) κάτι που σημαίνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα χάσει βαθμούς, ενώ μην ξεχνάμε ότι ο Σέρβος θα χάσει κι άλλους 2.000 βαθμούς από το Wimbledon στο οποίο ως γνωστό δεν θα μπορέσει να τους διεκδικήσει, μετά την ιστορική απόφαση της ATP να μη βαθμολογήσει φέτος το 3ο Major της σεζόν. 

Από εκεί και πέρα και με τον Ζβέρεφ να βρίσκεται εντός Roland Garros, αλλά τον Μεντβέντεφ να έχει ήδη αποκλειστεί, ο Γερμανός έχει την ευκαιρία να περάσει τον Ρώσο στην κατάταξη, αρκεί να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό. 

Σε αυτήν την περίπτωση ο Ζβέρεφ θα φτάσει τους 8.275 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του τον Μεντβέντεφ που έχει 8.160. Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός “ρέφαρε” ήδη την περσινή του πορεία στο Παρίσι (πάλι ημιτελικά) επομένως ό,τι και να συμβεί από εδώ και πέρα την επόμενη Δευτέρα (13/6) δεν αναμένεται να χάσει βαθμούς. 

Ωστόσο, ακόμα και να ηττηθεί από τον Ναδάλ στον ημιτελικό και ο Ισπανός κατακτήσει τον 14ο τίτλο του στο Παρίσι και πάλι ο Γερμανός δεν απειλείται. Ο Ναδάλ θα φτάσει τους 7.525 βαθμούς, με τον Ζβέρεφ να έχει αυτή τη στιγμή (live ranking) 7.795! 

Όσο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, η πτώση του στην κατάταξη είναι δεδομένη μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στον 4ο γύρο του Roland Garros από τον Χόλγκερ Ρουν, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκεται ήδη στο Νο5 (live ranking).

Στις 13/6 αναμένεται να ζήσουμε πραγματικά ιστορικές στιγμές, καθώς θα είναι η πρώτη φορά από το 2003 που στο Νο1 και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης δεν θα βρίσκεται παίκτης από τους Big 3. 

Θυμίζουμε ότι εκείνη τη χρονιά ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ήδη στο Νο2 του κόσμου, πίσω από τον Άντι Ρόντικ, ενώ στην πρώτη 10άδα ήταν τόσο ο προπονητής του Κάρλος Αλκαράθ, Χουάν Κάρλος Φερέρο (Νο3), όσο και ο προπονητής του Ράφα Ναδάλ, Κάρλος Μόγια. 

The post Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα