Ναδάλ: “Απλά προσπαθούσα να επιβιώσω στο γήπεδο” (vids)

11:10 4/6/2022 - Πηγή: Tennis24

Σίγουρα όχι με τον τρόπο που θα επιθυμούσε και ο ίδιος, ο Ράφαελ Ναδάλ πήρε την πρόκριση στον 14ο τελικό του στο Γαλλικό Όπεν εκεί όπου την Κυριακή θα προσπαθήσει να διευρύνει κι άλλο την απόσταση από τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ σε κατακτήσεις Grand Slam.

Ανήμερα των 36ων γενεθλίων του, ο σπουδαίος Ισπανός έπαιζε ένα από τα πιο απαιτητικά ματς της ζωής του απέναντι σε έναν εξαιρετικά δυνατό Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος τραυματίστηκε πολύ άσχημα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από 3 ώρες και 14 λεπτά αμφίρροπου αγώνα κι

ενώ το σκορ ήταν μόλις 7-6, 6-6.

Η κλειστή οροφή στο Philippe Chatrier και οι συνθήκες με πολύ υγρασία, δεν βοήθησαν τον Ναδάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τον Ισπανό να χύνει πολύ ιδρώτα από τα πρώτα κιόλας games του ημιτελικού

“Σήμερα οι συνθήκες ήταν πολύ ζεστές και με πολύ υγρασία. Ξέρω από την εμπειρία μου ότι όταν οι συνθήκες είναι έτσι, υποφέρω λίγο περισσότερο από άποψης σωματικής επιβάρυνσης. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια του ματς αλλά και πολύ καλό επίπεδο με σπουδαίους πόντους. Όμως, φυσικά η μπάλα ήταν βαριά, οι συνθηκες βαριές με πολύ υγρασία και σωματικά υποφέρεις περισσότερο απ’ότι σε ξηρές συνθήκες.

"A very tough match" @RafaelNadal reflects on his semi-final win at #RolandGarros

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 3, 2022

“Ο Άλεξ ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα. Ήταν θαύμα για μένα που κέρδισα το πρώτο σετ” είπε ο Ναδάλ που έσωσε 4 σερί set points του Γερμανού στο 6-2 του tie break.

“Όμως πάλευα και προσπαθούσα να βρω λύσεις όλη την ώρα. Η μπάλα μου δεν είχε την αναπήδηση που έχει συνήθως. Με αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσα να τον κρατήσω πίσω. Ήταν ικανός να χτυπάει καθαρά τη μπάλα, οπότε εγώ ήμουν συνέχεια σε επίπεδο επιβίωσης. Είχα πολλές τέτοιες στιγμές στο ματς.

Ο Ναδαλ, το απόγευμα της Κυριακής (16:00GR) θα αντιμετωπίσει τον πρωτάρη σε τελικό Grand Slam, Κάσπερ Ρουντ με τον οποίον θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος στο tour.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Ναδάλ: “Απλά προσπαθούσα να επιβιώσω στο γήπεδο” (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα