Ναδάλ: ”Έμαθα να αγωνίζομαι με πόνο”

16:42 2/3/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Ράφαελ Ναδάλ αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αθλητών, που κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά με τραυματισμούς. Ωστόσο, αυτό που τον καθιστά ξεχωριστό, είναι ότι κατάφερε να συμβιβαστεί, να ζήσει με αυτό και στη διάρκεια της σπουδαίας του διαδρομής να πετύχει ασύλληπτα πράγματα στο χώρο του τένις.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam και «βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας, σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι δεν θυμάται τον εαυτό του σε κανένα διάστημα να μην «υποφέρει» από πόνους. Όμως, παρά

τις δυσκολίες που συνάντησε, μπόρεσε να προσαρμοστεί και να διατηρήσει τις εξαιρετικές του επιδόσεις μέσα στο court.

”Ειλικρινά, δεν θυμάμαι ποτέ να παίζω χωρίς πόνο. Τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα όλο και συχνότερα. Έμαθα να ζω με αυτό και προσπάθησα να συμβιβαστώ για να μη σταματήσω να παίζω,” τόνισε ο «Ράφα».

Ο Νο.2 στο κόσμο στάθηκε ακόμη και στις αλλαγές που έκανε τόσο στο τρόπο που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στον ρυθμό των προπονήσεων.

”Έπρεπε να αλλάξω πολλά τόσο στο παιχνίδι μου, όσο και στη προπόνηση που έκανα. Άλλαξα τη ρουτίνα μου, άρχισα να προπονούμαι λιγότερες ώρες, από αυτό που ήθελα. Κοίταξα να βελτιώσω περισσότερο το σερβίς μου, να παίρνω καλύτερες θέσεις μέσα στο court, ώστε να παραμείνω στο κορυφαίο επίπεδο και ανταγωνιστικός στον μέγιστο βαθμό,” επισήμανε ο Ισπανός τενίστας.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Ναδάλ: ”Έμαθα να αγωνίζομαι με πόνο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα