ΝΑΙ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ!

ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς προκρίθηκε στον παρθενικό του Masters τελικό, στο Rogers Cup, κάνοντας σπουδαία ανατροπή σε βάρος του Κέβιν Άντερσον και “σπάζοντας”, παράλληλα, στοιχειωμένο ρεκόρ του Ράφα Ναδάλ!

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ!

Τι έκανες πάλι ρε Στέφανε;;;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν και πάλι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ, δεν κατάλαβε τίποτα από την όποια κούραση (σίγουρα) έχει, ούτε από

το “βαρύ” παιχνίδι του Άντερσον, έσωσε με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ τρόπο match point του Νοτιοαφρικανού και προκρίθηκε, μία μέρα πριν “κλείσει” τα 20 του χρόνια στον πρώτο του τελικό Masters…

Ασύλληπτα πράγματα από ένα ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ παιδί που τα όσα κάνει ξεπερνούν πλέον κάθε νόμο της φύσης, της λογικής και περνούν στα όρια του… παραφυσικού!

Τίποτα δεν είναι όμως τυχαίο και ο Έλληνας τενίστας απλά ΑΡΝΕΙΤΑΙ να χάσει και απόλυτα δίκαια θα βρεθεί στον τελικό της Κυριακής μετά τη νέα σπουδαία επιτυχία του νίκη-ανατροπή κόντρα στον Άντερσον με 6-7(4), 6-4, 7-6(7) και, ανήμερα των 20ων γενεθλίων του, θα έχει το ωραιότερο “δώρο” της ζωής του: την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο καριέρας του σε Masters μάλιστα τουρνουά…

Έχει κερδίσει ήδη σερί τέσσερις Τοπ10 τενίστες σε ένα τουρνουά και μάλιστα κατάφερε να “γκρεμίσει” το “στοιχειωμένο” εδώ και 12 χρόνια ρεκόρ του Ραφαέλ Ναδάλ που είχε μείνει στους τρεις στο Μόντε Κάρλο του 2006…

Θα είναι από τη Δευτέρα, τουλάχιστον στο Τοπ15 του κόσμου…

Είναι ξεκάθαρο πια ότι ο Στεφ βάζει πλώρη για πολύ μεγάλα πράγματα στην καριέρα του και μιλάμε πιο συγκεκριμένα για τουλάχιστον Τοπ5 στην παγκόσμια κατάταξη και διεκδίκηση Slam πολύ-πολύ σύντομα…

Ενώ υπήρχε το ζήτημα της αναπόφευκτης κούρασης από τους σερί αγώνες του τουρνουά αλλά και τη ζήτημα της πνευματικής εξάντλησης από τις τόσες σερί τεράστιες νίκες, ο Στέφανος μπήκε φρέσκος στον μεγάλο ημιτελικό κόντρα στον Νοτιοαφρικανό.

Στα δικά του service games ήταν απροσπέλαστος έχοντας σαφώς καλύτερα ποσοστά στα πρώτα σερβίς σε σχέση με το ματς με τον Ζβέρεφ όπου “υπέφερε” σε αυτόν τον τομέα.

Έκανε μάλιστα αρκετά καλή δουλειά και στις επιστροφές βγάζοντας άμυνα σε μπόλικα σερβίς του 32χρονου αντιπάλου αν και ουδείς των δύο τενιστών μπόρεσε τελικά να “οικοδομήσει” κάποιο break point.

Μοιραία, το κρίσιμο πρώτο σετ οδηγήθηκε σε tie break που ξεκίνησε ονειρικά αλλά ολοκληρώθηκε εφιαλτικά για τον Έλληνα αρτίστα. Χάρη και στη βοήθεια της θεάς τύχης σε ένα net πέρασμα, ο Στεφ προηγήθηκε με mini break μέχρι και το 4-1 πριν έρθει η ολική κατάρρευση.

Ο Αντερσον άρχισε να βρίσκει λύσεις στο σερβίς ενώ ο 19χρονος τενίστας “πληγώθηκε” από δύο misshit που τον έφεραν σε δεινή θέση. Τελικά, με έξι αναπάντητους πόντους, ο φορμαρισμένος Άντερσον πήρε το πρώτο σετ και το πανηγύρισε με ένα πολύ δυναμικό fist pump δείγμα του πόσο πολύ τον ζόρισε ο Στέφανος.

Ο, αλύγιστος πνευματικά, όμως Τσιτσιπάς έχει επιστρέψει από πολύ δυσκολότερες καταστάσεις από την απώλεια ενός σετ σε tie break… Συνέχισε να κάνει άριστα όσα πολύ καλά έκανε στο πρώτο σετ, επέστρεφε όσες περισσότερες μπάλες μπορούσε και τα πρώτα break point ήρθαν!

Ο Άντερσον αγχώθηκε, έκανε λάθη και το “χρυσό” σπάσιμο σερβίς έγινε πραγματικότητα και έδωσε “φτερά” στον πιο βελτιωμένο τενίστα της χρονιάς!

Η ενέργεια του Τσιτσιπά παρέμενε σε πολύ καλά επίπεδα και χρειάστηκε ένα “καρυδάτο” hold για το 5-3, στο οποίο έσωσε και δύο break point του Άντερσον, για να “κλειδώσει” για τα καλά το δεύτερο σετ και την ισοφάριση!

Και οι δύο τενίστες μπήκαν στην shootout διαδικασία του τρίτου σετ με πρωτεύοντα στόχο να φυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το σερβίς τους και μετά ό,τι προκύψει!

Και ο πρώτος που χρειάστηκε να δείξει τα “αντανακλαστικά” του ήταν ο Στέφανος! Δύο break point “οικοδόμησε ο Νοτιοαφρικανός, που ανέβασε στο τρίτο σετ την ποιότητα των επιστροφών του, για το 4-2 αλλά και πάλι, με τεράστια σερβίς, αρνούμενος να χάσει Τσιτσιπάς του τα αρνήθηκε!

Η τεράστια ευκαιρία του ίδιου του Στέφανου ήρθε λίγο αργότερα… Και συγκεκριμένα στο υπέρ-κρίσιμο 4-4 όταν και ένα εντελώς άστοχο forehand του Άντερσον του έδωσε την ευκαιρία να σπάσει επιτέλους το σερβίς του πανύψηλου αντιπάλου του και να σερβίρει για μια θέση στον τελικό.

Εκεί, ο Νοτιοαφρικανός (με δεύτερο μάλιστα σερβίς) βρήκε ένα γιγάντιο και πολύ γενναίο forehand-winner και παρέμεινε ζωντανός. Όλα βάδιζαν για ακόμα ένα tie break και τελικά κρίθηκε, δίκαια, βάσει του πολύ “κλειστού” του αγώνα όλο το ματς…

Και σαν “περίληψη” όλου του αγώνα που προηγήθηκε είδαμε ένα ΕΠΙΚΟ tie break όπου ο ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ Στέφανος μας “τρέλανε” και πάλι! Όλα πήγαιναν τέλεια για το παλικάρι από τη Βουλιαγμένη μέχρι και το 6-4 όταν και είχε διπλό match point για τη νέα τεράστια νίκη του!

Εκεί, φάνηκαν για πρώτη φορά κάποια σημάδια άγχους με τον Στεφ να κάνει διπλό λάθος και να ξαναβάζει στο ματς τον Αντερσον. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν ο Νοτιοαφρικανός πήρε τρεις σερί πόντους και είχε αυτός μία και μοναδική ευκαιρία να κάνει ότι, κανείς δεν μπορεί να κάνει τις τελευταίες μέρες!

Και εκεί, η πεισματική άρνηση του Τσιτσιπά μίλησε και πάλι! Ο Στεφ είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ στο match point του Αντερσον με ένα “‘άρρωστο” backhand και συνέχισε το κρεσέντο αυταπάρνησης, θάρρους και “τρέλας” για τη νίκη!

Αυτό ήταν…

Ο Στέφανος πολύ απλά δεν θα έφευγε από το κορτ αν δεν κέρδιζε… Και το έκανε δύο πόντους αργότερα κόντρα σε έναν “αποκαμωμένο” Άντερσον που ηττήθηκε αγωνιστικά και πνευματικά (κυρίως)…

Στον τελικό της Κυριακής, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ o οποίος κέρδισε 7-6(3), 6-4 τον Κάρεν Κατσάνοφ στο δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 23:00GR-COSMOTE SPORT 6HD και θα είναι η δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών, μετά την ελεγχόμενη νίκη του Ναδάλ επί του Στέφανου στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά της Βαρκελώνης!

Σάββατο 12/8: Ημιτελικοί Rogers Cup
Nadal (Spain) beat Khachanov (Russia) 7-6(3) 6-4
Tsitsipas (Greece) beat Anderson (South Africa) 6-7(4), 6-4, 7-6(7)

ROGERS CUP DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post ΝΑΙ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα