Ναβάρο: “Ο Τσινγκότο αξίζει έναν τίτλο και θέλω να του τον χαρίσω”

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Πακίτο Ναβάρο για τον παρτενέρ του εδώ και επτά μήνες στο Τουρ, τον Φεντερίκο Τσινγκότο. Ο 34χρονος Ισπανός στάθηκε κυρίως στην αλλαγή θέσης -από αριστερά στα δεξιά- που πραγματοποίησε νωρίτερα, ώστε να συνεργαστεί με τον Χουάν Τέγιο.

Αυτή η δοκιμή αποδείχθηκε στην πράξη αναποτελεσματική, με αποτέλεσμα οι δύο Ισπανοί να τερματίσουν την αγωνιστική τους συνύπαρξη μετά τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν και έτσι να… προκύψει ο Τσινγκότο. Ο 26χρονος Αργεντινός ανέλαβε τη θέση στα δεξιά, ο Ναβάρο επέστρεψε στον φυσικό του χώρο και

η χημεία των δύο πρόσφερε άμεσα αποτέλεσματα.

“Η αλήθεια είναι πως όταν άρχισα τη συνεργασία με τον Τσινγκότο, προερχόμουν από μία κάκιστη περίοδο. Δεν μπορούσα να κερδίσω κανένα ματς. Προσπάθησα να παίξω από τη δεξιά πλευρά και αυτό ήταν μία εμπειρία για την οποία δεν μετανιώνω, όμως ανακάλυψα πως αυτή δεν ήταν η φυσική μου θέση.

Στεναχωριέμαι για τον Τέγιο που έπρεπε να διαχειριστεί τη δική μου παρουσία σε εκείνη τη θέση, όταν αγωνιζόμασταν μαζί. Με τον Τσινγκότο έχω βρει το κλασικό forehand που βγάζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων στον Τσινγκότο”, ανέφερε ο Ναβάρο.

Το δίδυμο του Ισπανού με τον Αργεντινό μετράει δύο παρουσίες σε τελικούς τουρνουά του World Padel Tour (French Open, Amsterdam Open) και άλλες δύο σε Premier Padel (Italy Major, Paris Major) μη καταφέρνοντας όμως να κατακτήσουν κάποιον τίτλο. Αυτό παραμένει μέχρι και τώρα το βαρύτερο… απωθημένο του Ναβάρο.

“Είναι αδύνατον να παλέψεις κατευθείαν για την Νο1 θέση στην κατάταξη, αν και αυτός είναι πάντοτε ένας στόχος στην αρχή της χρονιάς. Εμείς θέλουμε έναν τίτλο. Εάν έρθει, θα μας προσφέρει μεγάλη χαρά και ο Τσινγκότο τον αξίζει πολύ.

Πιστεύω πως έχει το αγωνιστικό επίπεδο, το πείσμα και τη θέληση για να το κάνει πράξη και ελπίζω να μπορέσω εγώ να του το χαρίσω πριν φτάσει η φετινή χρονιά στο τέλος της”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ναβάρο.

Σημειώνεται πως οι Τσινγκότο και Ναβάρο βρίσκονται στο Νο7 και Νο8 αντιστοίχως της κατάταξης του WPT (δηλαδή Νο4 δίδυμο), οπότε αναμένεται να είναι παρόντες και στο Barcelona Master Final τον Δεκέμβριο, για το μεγάλο φινάλε της σεζόν.

Τα highlights των τελικών σε French Open και Amsterdam Open:

The post Ναβάρο: “Ο Τσινγκότο αξίζει έναν τίτλο και θέλω να του τον χαρίσω” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα