Ντιμιτρόφ: “Το τένις στο χώμα είναι απλό”

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ φαίνεται να απολαμβάνει αυτή την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, καθώς βρίσκεται για 2η φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό της διοργάνωσης κερδίζοντας τον Χούμπερτ Χούρκατς σε ένα σπουδαίο ματς που κρίθηκε στο tie break του 3ου σετ. Ο Βούλγαρος φαίνεται αποφασισμένος να κυνηγήσει τον πρώτο του τελικό σε Masters 1000 στο χώμα και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει απέναντι στον Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα σήμερα στις 14:30GR.

Ο Βούλγαρος μίλησε για

το ματς του προημιτελικού, για τις διαφορετικές απαιτήσεις του χώματος και για το πως βλέπει την συνέχεια της καριέρας του από εδώ και πέρα:

“O Χουρκάτς έπαιξε πολύ καλά και δεν με εξέπληξε καθόλου. Βελτιώνεται συνεχώς τα τελευταία 2 χρόνια, είναι πολύ καλός χαρακτήρας και καλός μου φίλος. Έχω πολύ σεβασμό για αυτόν. Στο μεταξύ μας ματς ήμασταν κυρίαρχοι σε διαφορετικές πτυχές, οπότε αυτό το έκανε πιο ενδιαφέρον. Είχα καιρό να παίξω τέτοιο ματς και ένιωσα ότι κυριαρχούσα στο 1ο και στις αρχές του 2ου σετ. Μετά είδαμε όλοι την εξέλιξη που είχε το ματς και πως κατάφερε να το ισορροπήσει. Έπρεπε να συνεχίσω να προσπαθώ, ειδικά στο 3ο σετ με πολλή υπομονή. 

Στο χώμα μπορεί να έχεις όλα τα τέλεια χτυπήματα αλλά αν δεν τα χρησιμοποιήσεις σωστά δεν έχεις πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Το παιχνίδι σε αυτή την επιφάνεια είναι απλό, μερικές φορές πιο απλό απ’ ότι φαίνεται. Πρέπει να μπορείς να ελέγχεις τα μεγάλα χτυπήματα στο ματς. Φυσικά, στο χώμα δεν υπάρχουν περιθώρια όσον αφορά την ενέργεια που μπορείς να σπαταλήσεις γιατί είναι απλά εξαντλητικό.

Στην καριέρα μου θα ήθελα να προσθέσω πολλά πράγματα, χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Αυτή τη στιγμή θέλω να συνεχίσω να είμαι σταθερός. Ξέρω ότι μπορώ να το καταφέρω ειδικά με ματς σαν το σημερινό. Αυτό θα έρθει σιγά σιγά. Κάποιοι ήδη με αποκαλούν βετεράνο και δεν ξέρω αν συμφωνώ απόλυτα, αλλά αν δει κανείς τα στατιστικά της καριέρας μου τότε δεν θα έχει και άδικο να με αποκαλέσει έτσι.

Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, και αν το σώμα μου κρατιέται σε καλή κατάσταση και το απολαμβάνω, τότε συνεχίζω.”

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Ντιμιτρόφ: “Το τένις στο χώμα είναι απλό” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα