Ντόχα: Η Σφιόντεκ διατήρησε τον τίτλο της για 3η σερί χρονιά (vids)

H Ίγκα Σφιόντεκ με μια εντυπωσιακή επιστροφή στο 1ο set και με ξεκάθαρη υπεροχή στο 2ο επικράτησε της Έλενα Ριμπάκινα με 7-6(8), 6-2 μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά κατακτώντας τον τίτλο στο Qatar Open για 3η σερί χρονιά! 

History Maker

The moment @iga_swiatek retained her title in Doha. #QatarTotalEnergiesOpen pic.twitter.com/qizfADa84v

wta

(@WTA) February 17, 2024

H No1 του κόσμου, που έφτασε στον 18ο τίτλο της καριέρας της και στο πρώτο φετινό, κατάφερε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή στο 1ο σκέλος κατακτώντας το set έχοντας μόλις 49% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (21/43) και ούσα πίσω με 4-1 από την Ριμπάκινα, η οποία είχε σπάσει δύο φορές το service της αντιπάλου της (1-0, 4-1). 

Η Καζάκα σέρβιρε για το 5-1 ωστόσο από εκεί και πέρα ξεκίνησε η αντεπίθεση της Πολωνής, η οποία με δύο breaks (4-2, 4-4) και δύο holds πέρασε μπροστά με 5-4. Στη συνέχεια η Ριμπάκινα έφτασε σε νέο hold και break κάνοντας το 6-5, όμως και πάλι η Σφιόντεκ κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο της service και το set να πάει στο tie-break. 

Golden Falcon @iga_swiatek#QatarTotalEnergiesOpen pic.twitter.com/iBJthYxsZw

wta (@WTA) February 17, 2024

Εκεί η Σφιόντεκ προηγήθηκε με 4/2 και 6/4, αλλά η Ριμπάκινα με 3 σερί πόντους έφτασε πρώτη σε set-point (7/6). Όμως η Πολωνή κατέκτησε τους τελευταίους 4 απο τους 5 πόντους παίρνοντας προβάδισμα στον τελικό με 1-0. 

Με βελτιωμένο service, αλλά και πιέζοντας το service της Ριμπάκινα, η Σφιόντεκ βρήκε πρώτη break στο 2ο σκέλος κάνοντας το 2-1 και στη συνέχεια το 3-1. Η Ριμπάκινα μειώσε δύσκολα σε 3-2, για να ακολουθήσουν 3 σερί games από την Σφιόντεκ, η οποία έφτασε στη νίκη, αλλά και τον τίτλο. 

QATAR OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+1h)

The post Ντόχα: Η Σφιόντεκ διατήρησε τον τίτλο της για 3η σερί χρονιά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα