“Ο Αλκαράθ είναι παράξενος παίκτης”

Ο πρώην Ρώσος τενίστας και νικητής των τελικών ATP το 2009, Νικολάι Νταβιντένκο εκτιμά ότι η πτώση του Κάρλος Αλκαράθ στο τέλος της σεζόν έχει να κάνει με το ισπανικό…dna και με την πολιτική που έχει η ισπανική σχολή απέναντι στους Ισπανούς τενίστες. 

Η Ισπανία έχει βγάλει αρκετούς θρυλικούς τενίστες συμπεριλαμβανομένων των πρώην Νο1 του κόσμου, Ραφαέλ Ναδάλ, Κάρλος Μόγια (προπονητής του Ναδάλ) και Χουάν Κάρλος Φερέρο (προπονητής του Αλκαράθ), ωστόσο η πρώην Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης δεν εντυπωσιάζεται από την προσέγγιση που έχουν οι

Ισπανοί στο άθλημα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Νταβιντένκο χαρακτήρισε “παράξενη” τη βουτιά του Κάρλος Αλκαράθ κατά τη διάρκεια των φετινών ATP Finals στο Τορίνο, τονίζοντας ότι ο Ισπανός έχει διδαχτεί να επικεντρώνεται περισσότερο στη φυσική του κατάσταση παρά στις τεχνική. 

“Για μένα ο Αλκαράθ είναι παράξενος παίκτης. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί στην ισπανική σχολή τένις ρίχνουν το βάρος στη σωματοδομή και κάνουν τους παικτές να διαθέτουν υπερφυσική φυσική κατάσταση”, είπε ο Νταβιντένκο. 

“Εστιάζουν περισσότερο σε αυτό παρά στο τένις. Γι’ αυτούς το τένις είναι στο πολύ βάθος. Λένε πάντα ότι πρώτα από όλα πρέπει να τρέξεις και να μην κουραστείς και μετά να παίξεις τένις.”, συμπλήρωσε. 

Ο Αλκαράθ είχε μια αρκετά πτωτική τάση στα αποτελέσματά του μετά το θρίαμβό του Wimbledon τον περασμένο Ιούλιο. Ο Ισπανός δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο US Open και δεν μπόρεσε να φτάσει σε ούτε έναν τελικό μετά από την ήττα του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Σινσινάτι. 

The post “Ο Αλκαράθ είναι παράξενος παίκτης” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα