“Ο Νόλε δεν θα σταματήσει αν δεν τον σταματήσουμε εμείς”

Ο Χόλγκερ Ρούνε, μαζί με τον Κάρλος Αλκαράθ και τον Γιάνικ Σίνερ, ανήκει στην ομάδα των νέων τενιστών που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο επαγγελματικό τένις και να μονοπωλήσουν τους μεγάλους τίτλους στο tour.

Στα 20 του χρόνια, ο Δανός τερμάτισε για πρώτη φορά στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο8) ενώ τον Αύγουστο σημείωσε ρεκόρ καριέρας, ανεβαίνοντας μέχρι και το Νο4 της ATP Rankings.

Η σταθερότητά του στο πιο υψηλό επίπεδο, επιβραβεύτηκε με την παρθενική του συμμετοχή

στο ATP Finals του Τορίνο, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση στα ημιτελικά, στο ίδιο γκρουπ με τους φιναλίστ Τζόκοβιτς, Σίνερ (και τον Τσιτσιπά).

Μιλώντας στο podcast του Τζίμι Κόνορς, ο Ρούνε αναφέρθηκε στους μελλοντικούς Big 3 της γενιάς του (Αλκαράθ, Σίνερ, Ρούνε), τονίζοντας ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει ο κορυφαίος στον κόσμο και πως δεν θα σταματήσει να κερδίζει μεγάλους τίτλους, αν δεν ανεβάσουν επίπεδο οι ίδιοι.

“Πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίο να είσαι μέλος αυτής της ομάδας γιατί ξέρεις, όλοι μας τα πηγαίναμε πολύ καλά. Ο Σίνερ είχε μια εκπληκτική σεζόν, ο Αλκαράθ επίσης με τον τίτλο του Wimbledon. Είναι πραγματικά υπέροχο να το έχουμε αυτό ανταγωνισμός με τρεις παίκτες καθώς είχαμε τη γενιά Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μάρει και ναι για να αναπτυχθεί το άθλημα, είναι πραγματικά εκπληκτικό να έχουμε αυτή την ομάδα ανδρών που μπορεί να κυριαρχήσει στο tour. Δεν λέω ότι κυριαρχούμε ήδη. Ο Νόβακ είναι ακόμα εδώ, πρέπει να προσπαθήσουμε να τον βγάλουμε έξω” είπε χαρακτηριστικά ο Ρούνε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, ο Δανός υπογράμμισε: “Ο Νόβακ εξακολουθεί να κερδίζει τρία στα τέσσερα Grand Slam φέτος. Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι έφυγε γιατί πρέπει να τον κερδίσουμε. Όχι μόνο μια φορά αλλά κάθε φορά. Θα προσπαθώ να τον κερδίζω κάθε φορά γιατί αν συνεχίσει να κερδίζει αυτά τα μεγάλα τουρνουά, γιατί να σταματήσει;

Δεν θα σταματήσει μέχρι να τον κερδίσουμε, οπότε όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο, τόσο πιο γρήγορα θα αναλάβουμε. Πραγματικά μου αρέσει που ο Νόβακ είναι ακόμα εδώ γιατί ξέρετε για εμάς τους νέους παίκτες είναι σημαντικό να βλέπουμε πραγματικά ποιος είναι ο πραγματικός κόσμος, ποια είναι η πραγματικότητα… Αν δεν ζούσαμε ποτέ τον Ρότζερ, τον Ράφα ή τον Νόβακ, νομίζω ότι κάτι θα μας έλειπε και νομίζω ότι ο Νόλε είναι ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Για εμάς είναι πολύ χρήσιμο να δούμε ότι είμαστε τόσο κοντά”.

Ο Ρούνε έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές τον Νόβακ Τζόκοβιτς και έχει καταφέρει να τον κερδίσει τις δύο: στο Paris Masters 2022 και στο φετινό Rome Masters.

The post “Ο Νόλε δεν θα σταματήσει αν δεν τον σταματήσουμε εμείς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα