“Όρθιος” στο Λονδίνο ο Τσίλιτς – VIDEO

Ο Μαρίν Τσίλιτς κέρδισε με μεγαλειώδη ανατροπή τον Τζον Ίσνερ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων στους φετινούς τελικούς της ΑΤΡ, και πλέον κρατάει στα χέρια του την τύχη του στην διοργάνωση, σε αντίθεση με τον Αμερικανό…

Στο πρώτο παιχνίδι των φετινών τελικών της ΑΤΡ που φτάνει στα τρία σετ, ο Μαρίν Τσίλιτς έδειξε χαρακτήρα και παίζοντας εξαιρετικό τένις στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης του κόντρα στον Τζον Ίσνερ, πανηγύρισε στο τέλος μια σπουδαία νίκη.

Χρειάστηκε 2 ώρες και 16 λεπτά για να φτάσει στην πρώτη

του νίκη στο Λονδίνο φέτος, και στην δεύτερη συνολικά στην καριέρα του στην συγκεκριμένη διοργάνωση, μιας και μέχρι σήμερα μετρούσε 1/10 στο Λονδίνο!

Ο Κροάτης επιβλήθηκε του Αμερικανού αντιπάλου του με 6-7(2), 6-3, 6-4 και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στα ημιτελικά. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως στην 3η αγωνιστική του ομίλου Guga Kuerten, ο Τσίλιτς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον “καυτό” Νόβακ Τζόκοβιτς, πράγμα που σημαίνει πως μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα πάντως, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε και μαθηματικά στα ημιτελικά, με τον Ίσνερ να χρειάζεται δική του νίκη κόντρα στον Ζβέρεφ στην 3η αγωνιστική, και παράλληλα νίκη του Σέρβου κόντρα στον Τσίλιτς, για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης.

Η 2η θέση σε μια τέτοια περίπτωση θα κριθεί σε τριπλή ισοβαθμία, στα νικηφόρα σετ.

Ο Τσίλιτς μπορεί να απόλεσε το εναρκτήριο σετ της ημέρας στο τάι μπρέικ, όπως δηλαδή έπαθε και στην πρεμιέρα του στον θεσμό φέτος, όταν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ τον είχε κερδίσει με 7-6, 7-6, όμως αυτήν την φορά δεν το έβαλε κάτω.

Ο Ίσνερ που ήταν υποδειγματικός από την γραμμή του σερβίς για ενάμιση σετ, έπαθε ένα πρωτόγνωρο μπλακ άουτ, το οποίο του στοίχισε και τη νίκη στη συνέχεια του ματς.

Στο 6-7(2), 4-3, ο Τσίλιτς “έσπασε” για πρώτη φορά στον αγώνα το σερβίς του Αμερικανού (5-3), και λίγες στιγμές αργότερα με ένα άψογο love σέρβις γκέιμ, ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας το ντέρμπι σε τρίτο σετ.

Το πρωτόγνωρο, όμως, δεν είναι το ότι ο Ίσνερ δέχθηκε μπρέικ, αλλά το ότι δέχθηκε τρία(!!) σερί μπρέικ από τον αντίπαλό του.

Ναι, καλά διαβάσατε, ο Τσίλιτς “έσπασε” τρεις συνεχόμενες φορές το σερβίς του κορυφαίου, ίσως, σέρβερ όλων των εποχών στο άθλημα, με τρόπο πανομοιότυπο μάλιστα.

Όπως είχε γίνει στο δεύτερο σετ, έτσι και στο εναρκτήριο γκέιμ του τρίτου κομματιού του αγώνα, ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε διπλό λάθος του αντιπάλου του, πάνω σε μπρέικ πόιντ, και πήρε προβάδισμα.

Ο Τσίλιτς στις αρχές του τρίτου σετ δεν ήταν συγκεντρωμένος και έδωσε την ευκαιρία στον Ίσνερ να πάρει πίσω το μπρέικ που δέχθηκε και να ισοφαρίσει σε 1-1, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ, μιας και ο Τσίλιτς απάντησε με το τρίτο διαδοχικό του μπρέικ (2-1).

Κάπου εκεί, η σεμνή έλαβε τέλος. Ο Τσίλιτς ήταν προσεκτικός στη συνέχεια του αγώνα και δεν άφησε τον Αμερικανό να τον απειλήσει σερβίροντας. Ο δεύτερος από την πλευρά του κρατούσε άνετα το σερβίς του, μέχρι που ο Κροάτης έκοψε πρώτος το νήμα με 6-4 και πανηγύρισε την παρθενική του νίκη για φέτος στα ΑΤΡ Finals.

Τετάρτη, 14/11: Group Stage ATP Finals
Cilic (Croatia) beat Isner (USA) 6-7(2), 6-3, 6-4
Djokovic (Serbia) beat Zverev (Germany) 6-4 6-1

NITTO ATP FINALS SINGLES DRAW | OOP (-2h)| TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Όρθιος” στο Λονδίνο ο Τσίλιτς – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα