Π. Τσιτσιπάς – Σκορίλας: “Είμαστε ενθουσιασμένοι – Ιστορικό γεγονός για εμάς” (vid)

Πέτρος Τσιτσιπάς και Αλέξανδρος Σκορίλας μίλησαν στην εκπομπή της Cosmote TV “Top Spin” για το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Σλοβακία, για τις εντυπώσεις του προπονητικού court το οποίο θα είναι ίδιο με αυτό που θα αγωνιστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό της ομάδας που θα αγωνιστεί στο μέρος όπου έγιναν οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Για

το πως πήγαν οι πρώτες προπονήσεις

Π.Τ: “Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό γήπεδο απ ότι συνηθίζουμε να βλέπουμε εδώ στον Όμιλο Αθηνών, δεν είναι ακριβώς hard, είναι ένα είδος ξύλου το οποίο είχαμε και στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Φεβρουάριο, είναι παρόμοια επιφάνεια. Συνήθως αυτή η επιφάνεια χρησιμοποιείται σε indoor, δεν θα είναι κάτι καινούργιο να αγωνιστούμε outdoor σε μια τέτοια επιφάνεια. Είναι σχετικά αργή επιφάνεια, το οποίο για εμάς είναι καλό πιστεύω. Ξεκινήσαμε προπονήσεις χθες (Κυριακή) ήδη έχουμε μπει σε καλό ρυθμό και το πάμε μέρα με τη μέρα, οπότε είμαστε σε μια καλή ατμόσφαιρα και σε ένα καλό vibe

Α.Σ: “Είναι με την ημέρα αυτό. Προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας επειδή είναι οι πρώτες ημέρες, είχε και λίγο αέρα σήμερα επομένως δεν μας επέτρεψε να βρούμε το χέρι μας σε κανονικές συνθήκες, γιατί ο αέρας δεν βοηθάει να βρεις το flat service που δούλευα εγώ σήμερα, αλλά θα συνεχίσω να χτυπήσω flat ακόμα κι αν δεν βοηθάνε οι συνθήκες γιατί θέλω να το δουλέψω. Νιώθω καλά τελευταία με το παιχνίδι μου και τα service μου, αλλά πάμε μέρα με την μέρα όπως είπε και ο Πέτρος και βλέπουμε. 

Για τη Σλοβακία που θα αντιμετωπίσουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Π.Τ: “Βαθμολογικά είναι ίσως η πιο δύσκολη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια. Γενικά όλοι οι παίκτες είναι σε μια πολύ καλή κατάταξη. Δεν έχουν παίκτη Top-100, αν και ο Μόλτσαν ήταν στο Top-50 απλά έπεσε βαθμολογικά. Προέρχεται από ένα καλό ματς στο US Open, οπότε είναι σίγουρα επικίνδυνος. Έχουν και τον Ζέλεναϊ ο οποίος είναι πολύ καλός στα διπλά, έχουν μια ολοκληρωμένη ομάδα επομένως θα πρέπει να είμαστε στον καλύτερό μας εαυτό.”

Για το πως αισθάνονται που θα αγωνιστούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 

Π.Τ: “Σίγουρα θα είναι κάτι καινούργιο, κάτι ξεχωριστό. Το ζήσαμε ήδη το Φεβρουάριο με πάρα πολύ κόσμο να είναι δίπλα μας να μας στηρίζει. Είναι λίγο διαφορετικό όταν είσαι σε εξωτερικό χώρο, μπορεί να είναι ίσως και λιγότερα άτομα από την προηγούμενη φορά, αλλά πάντα όταν είναι εξωτερικός ο χώρος “γεμίζει” το μάτι περισσότερο οπότε θα είναι και πιο τρομακτικό ταυτόχρονα, αλλά είμαστε όλοι πάρα πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να προπονηθούμε την Πέμπτη εκεί πέρα για να δούμε πως θα αισθανόμαστε με το γήπεδο.”

Α.Σ: “Για μένα το γεγονός ότι θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο ξεπερνά το όρο αθλητική διοργάνωση μπαίνει και μέσα στο πολιτιστικό του πράγματος. Τον Φεβρουάριο λέγαμε ότι είναι όνειρο ζωής να παίξεις σ’ ένα τέτοιο γήπεδο και ξαφνικά ήρθε κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι, ιστορικό γεγονός για εμάς, πολύ περήφανοι που θα βρεθούμε στο σημείο που έγιναν οι πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και μας δίνει να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι μας δίνει ένα μεγαλύτερο σπρώξιμο.”

Για την επιλογή της επιφάνειας

Π.Τ: “Απ’ όσο γνωρίζω γενικά σαν ομάδα προτιμάμε σκληρή επιφάνεια είμαι κι εγώ παίκτης του σκληρού θα έλεγα. Εφ’ όσον είναι και αργό το γήπεδο βοηθάει τον Στέφανο. Το συγκεκριμένο court είναι αργό αλλά δεν έχει να κάνει τόσο με την ταχύτητα, αλλά με την αναπήδηση της μπάλας, είναι λίγο πιο ψηλή η αναπήδηση πράγμα που αρέσει και στον Στέφανο. Ο Στέφανος είχε πάντα θέμα με το US Open με τη χαμηλή αναπήδηση κι εδώ είναι αρκετά διαφορετική, θυμίζει περισσότερο Australian Open.”

A.Σ: “Μεγάλωσα παίζοντας σε σκληρή επιφάνεια. Σε τι επιφάνεια θα αγωνιστούμε σίγουρα παίζει μια μικρή λεπτομέρεια στο πως θα κριθεί το tie, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι αυτό που θα κρίνει στο τέλος το τελικό αποτέλεσμα γιατί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα είναι μέχρι να μπεις μέσα στο γήπεδο. Όταν μπεις μέσα στο γήπεδο είναι 50-50 και μπαίνεις μέσα για να διεκδικήσεις ό,τι έχεις οπότε σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, αλλά δεν είναι αυτό με το μεγαλύτερο ποσοστό θα έλεγα.”

The post Π. Τσιτσιπάς – Σκορίλας: “Είμαστε ενθουσιασμένοι – Ιστορικό γεγονός για εμάς” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα