Πέρασε ο Αλκαράθ, έμεινε εκτός ο Μάρεϊ (vids)

Αντίθετους δρόμους ακολούθησαν τα δύο μεγάλα ονόματα του ταμπλό που αγωνίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας για τον 3ο γύρο του BNP Paribas Open.

Ο Κάρλος Αλκαράθ, Νο1 του ταμπλό, έφτασε στη straight sets νίκη επί του Τάλον Γκρικσπουρ ενώ ο Άντι Μάρει έχασε στα δύο σετ από τον συμπατριώτη του, Τζακ Ντρέιπερ με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επιβεβαιώσει το σπουδαίο ραντεβού με τον 19χρονο Ισπανό στον 4ο γύρο.

Ο Αλκαράθ,

δυκολεύτηκε να κλέισει το εναρκτήριο σετ αλλά στη συνέχεια έφτασε ελεγχόμενα στη νίκη με 7-6(4), 6-3 επί του Γκρίκσπουρ και έγραψε ένα ακόμη μικρό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του τένις, αφού έγινε μόλις ο δεύτερος γρηγορότερος που φτάνει στις 100 νίκες καριέρας. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός χρειάστηκε 132 αγώνες για να φτάσει τις 100 νίκες ενώ πρώτος είναι ο Τζον ΜακΕνρό με 131 ματς.

Στο 1ο σετ, ο Αλκαράθ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποια από τις δύο ευκαιρίες που είχε για break αλλά ήταν καλύτερος στο tie break και πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Συνεχίζοντας να έχει μεγάλα ποσοστά στους κερδισμένους πόντους πίσω απ’τα σερβίς του, ο Ισπανός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με break στο 2ο σετ (2-0) κι αφού έσωσε τα δύο break points του Ολλανδού, σφράγισε τη νίκη του μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά.

Στους “16” ο Αλκαράθ θα συναντήσει το ανερχόμενο αστέρι του Βρετανικού τένις, τον αριστερόχειρα Τζακ Ντρέιπερ που κέρδισε με πανομοιότυπο τρόπο τον θρυλικό συμπατριώτη του, Άντι Μάρει.

Ο 21χρονος, Νο56 στον κόσμο, επικράτησε 7-6(2), 6-2 του Sir Andy και θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους του κόσμου τον τελευταίο χρόνο.

“Παρακολουθούσα πολύ τον Άντι από μικρός. Τον είδα να κερδίζει το Wimbledon για πρώτη φορά το 2013 και μετά είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να προπονηθώ αρκετές φορές μαζί του. Είναι ένα ξεχωριστό πρόσωπο και ένας σπουδαίο πρωταθλητής. Είναι προνόμιο να είμαι στο γήπεδο μαζί του” είπε ο Ντρέιπερ.

16 left…

Alcaraz vs Draper
Paul vs Auger-Aliassime
Fritz vs Fucsovics
Sinner vs Wawrinka

Medvedev vs Zverev
Davidovich Fokina vs Garin
Rublev vs Norrie
Tiafoe vs Tabilo #TennisParadise

BNP Paribas Open (@BNPPARIBASOPEN) March 14, 2023

ATP BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-11h)

The post Πέρασε ο Αλκαράθ, έμεινε εκτός ο Μάρεϊ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα