Πρεμιέρα με νίκη για την Μπάρτι

17:17 5/1/2022 - Πηγή: Tennis24

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τη νέα σεζόν το Νο1 του κόσμου Άσλεϊ Μπάρτι κόντρα στην Κόκο Γκοφ στο Adelaide International 1, επικρατώντας με 2-1 (4-6, 7-5, 6-1).

H Μπάρτι ξεκίνησε με την πλάτη στον τοίχο και μετά από ένα έντονο χαμένο πρώτο σετ, είδε την αντίπαλό της να φτάνει σε αρκετά break points στο δεύτερο. Η Αυστραλή αντιμετώπιζε μεγάλη αστάθεια από την πλευρά του forehand, και η Κόκο δεν άργησε να το εκμεταλλευτεί

σπάζοντας το σερβίς της στο πέμπτο game του δεύτερου σετ. Μάλιστα η 17χρονη No22 στην κατάταξη έφτασε έναν πόντο μακριά από το 5-2.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα κύλησαν καλύτερα για την κορυφαία παίκτρια του κόσμου, που καταφέρνοντας να ελαττώσει τα λάθη και να παίξει πιο επιθετικά, άλλαξε τελείως τις ισορροπίες του παιχνιδιού, κερδίζοντας εν τέλει το δεύτερο σετ.

Η Γκοφ δεν μπόρεσε να πιέσει την αντίπαλό της στο τελευταίο σετ και το ματς κατέληξε στα χέρια της Μπάρτι.

Αυτό ήταν το πρώτο ματς της Αυστραλής μετά από 4 μήνες και την ήττα της από την Ρότζερς στον 3ο γύρο του US Open.

“Ένιωσα ότι έπαιξα έναν αγώνα αρκετά καλής ποιότητας, δεδομένου ότι ήταν ο πρώτος αγώνας σε λίγους μήνες” είπε η Μπάρτι.

«Η Κόκο έπαιξε υπέροχα, με ανάγκασε να χτυπήσω πολλές δύσκολες μπάλες απόψε, και ένιωθα ότι γινόμουν όλο και καλύτερη όσο συνεχιζόταν ο αγώνας. Ήταν ωραίο που βγήκα εδώ και πέρασα λίγο παραπάνω χρόνο στο κορτ”

“Στο πρώτο σετ μπόρεσα να δημιουργήσω ευκαιρίες, αλλά ήμουν λίγο χαλαρή στην εκτέλεση. Ένιωθα ότι θα έπαιζα δύο ή τρεις καλούς πόντους και μετά θα έκανα δύο ή τρία φτηνά λάθη αρκετά γρήγορα, κάτι που έρχεται με την εξέλιξη του αγώνα”

“Στα μέσα του δεύτερου σετ μπόρεσα να βρω τον ρυθμό μου λίγο καλύτερο στο σερβίς και απλώς συνέχισα να είμαι επιθετική στο forehand μου. Απλώς το βρήκα με την εκτέλεση λίγο περισσότερο. Το σερβίς έγινε λίγο καλύτερο, μου επέτρεψε να παίξω με λίγη περισσότερη ελευθερία προς το τέλος του δεύτερου σετ και κατά την έναρξη του τρίτου”

“Νομίζω ότι ήταν συνολικά μια καλή εξέλιξη. Έχουμε δουλειά που πρέπει να κάνουμε, χωρίς αμφιβολία, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη με το επίπεδο με το οποίο ξεκινάμε τη χρονιά” δήλωσε η Νο1 του κόσμου.

And that’s why she’s World No.1

Aussie @ashbarty shows us how it’s done with an epic win against @CocoGauff 4-6 7-5 6-1 #AdelaideTennis pic.twitter.com/XP0i8gfyOY

— Adelaide International (@AdelaideTennis) January 5, 2022

Η Μπάρτι θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό μία εκ των Τομλιάνοβιτς ή Κένιν.

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Δανάη Μασκαλέρη

The post Πρεμιέρα με νίκη για την Μπάρτι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα