Σαν σήμερα: “Ο Federer σπάει ρακέτα, ο Nole πλησιάζει κορυφή”

10:50 3/5/2020 - Πηγή: Tennis24
Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 03 Μαΐου

3 Μαΐου 2009

Σε μια σπάνια σκηνή για τα δεδομένα του αθλήματος ο Roger Federer παραμορφώνει τη ρακέτα του σφυροκοπώντας τη στη σκληρή επιφάνεια του court στο Sony Ericsson Masters 1000 τουρνουά του Miami

κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα απέναντι στον 20χρονο Novak Djokovic, από τον οποίο τελικά χάνει με 3-6, 6-2, 6-3.

Μια εβδομάδα πριν ο Βασιλιάς είχε κερδίσει για 5η φορά το βραβείο ευγενούς άμιλλας Stefan Edberg ενώ πριν τέσσερα χρόνια στο ίδιο τουρνουά στον τελικό εναντίον του Nadal είχε εκτοξεύει τη ρακέτα του ενώ έχανε με 2-0 (τότε νίκησε με ανατροπή).

Αν και λίγες, η αλήθεια είναι ότι οι φορές που ο Federer έχει “ξεφύγει” από τα όρια και έχει “τσαλακώσει” την εικόνα του, αποδεικνύουν ότι ακόμα και οι “γαλαζοαίματοι” παρουσιάζουν εκρήξεις οργής και πάθους.

3 Μαΐου 2011

Ο Novak Djokovic, Νο2 στον κόσμο, νικά στον επικό τελικό του τουρνουά Sony Ericsson Masters 1000 στο Miami το Νο1 του κόσμου Rafael Nadal με 4-6, 6-3, 7-6(4) σε 3,5 ώρες και κατακτά τον 4ο τίτλο στη σεζόν μετά το Αυστραλιανό Open, το Ντουμπάι και το Indian Wells φτάνοντας έτσι τις 26 συνεχόμενες νίκες αήττητος φυσικά μέσα στο 2011.

Μάλιστα ο Djokovic θα γίνει ο πρώτος τενίστας μετά τον Federer που κατακτά τα δύο Αμερικανικά Masters τουρνουά back-to-back ενώ το ρεκόρ του μέσα στο 2011 απέναντι σε παίχτες της πρώτης δεκάδας ανέρχεται σε 8-0.

Ο ίδιος θα δηλώσει περιχαρής που σε ένα τέτοιο κλειστό ματς κατάφερε να νικήσει το Νο1 του κόσμου ενώ ο Ράφα θα τον συγχαρεί και θα αναγνωρίσει ότι οι επιδόσεις του Σέρβου θα τον φέρουν κάποια στιγμή στο υψηλότερο σκαλοπάτι.

Πράγμα που, όπως όλοι ξέρουμε, θα συνέβαινε λίγους μήνες αργότερα στο Wimbledon…

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: “Ο Federer σπάει ρακέτα, ο Nole πλησιάζει κορυφή” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα