Σαν σήμερα: Το τελευταίο slam ματς του Borg

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 13 Σεπτεμβρίου.

13 Σεπτεμβρίου 1981

O John McEnroe νικά τον Bjorn Borg στον τελικό του US Open, το κατακτά για τρίτη συνεχόμενη φορά και γίνεται ο πρώτος που το καταφέρνει μετά τον θρυλικό Bill

Tilden που το είχε κατακτήσει έξι (!) συνεχόμενες φορές από το 1920 έως το 1925. O McEnroe επικρατεί με 4-6, 6-2, 6-4, 6-3 και βάζει φρένο στην τέταρτη και τελευταία απόπειρα του Borg να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο στην Νέα Υόρκη.

Μετά τη χειραψία ο Borg φεύγει από το court χωρίς να παρασταθεί στην απονομή συνοδευόμενος από επτά αστυνομικούς με πολιτικά λόγω και ενός απειλητικού τηλεφωνήματος που είχε λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν παρευρέθηκε ούτε στη συνέντευξη τύπου, φυγαδεύτηκε, ενώ ο McEnroe στην αυτοβιογραφία του αναφέρει ότι για πρώτη φορά αισθάνθηκε ότι ο Borg είχε πετάξει λευκή πετσέτα κατά τη διάρκεια μεταξύ τους ματς.

Γεγονός είναι πάντως πως ο Borg δε θα ξανασυμμετάσχει σε Grand Slam τουρνουά όχι τόσο εξαιτίας της συγκεκριμένης ήττας όσο αλλαγής στους κανονισμούς που υποχρέωναν τους τενίστες να συμμετέχουν σε τουλάχιστον 10 τουρνουά ετησίως ώστε να τους επιτρέπεται η είσοδος στα major.

Στις αρχές του 1983 και σε ηλικία μόλις 26 χρόνων ο Borg θα αποσυρθεί από το άθλημα σοκάροντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στέλιος “You Shall Not Tsitsipass” Δηλιωρίδης – https://twitter.com/stedilioridis

The post Σαν σήμερα: Το τελευταίο slam ματς του Borg appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα