Σφιόντεκ: Όποια την κέρδισε το 2023 πήρε τίτλο!

Ένα απίστευτο στατιστικό σημειώθηκε φέτος στους αγώνες της Ίγκα Σφιόντεκ στο Tour καθώς η Πολωνή και Νο1 του κόσμου, αγωνίστηκε σε συνολικά 13 τουρνουά (εξαιρούνται τα Grand Slams) κέρδισε 6 τίτλους, ωστόσο το φοβερό είναι ότι όποια παίκτρια την κέρδισε φέτος κατέκτησε και το τουρνουά! 

Αναλυτικά η πρώτη ήττα μέσα στο 2023 για την Σφιόντεκ ήταν κόντρα στην Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα στο πρώτο 1000άρι της χρονιάς στο Ντουμπάι, όπου ηττήθηκε από την Τσέχα στον τελικό με 6-4, 6-2. 

Τον Μάρτιο η Πολωνή ηττήθηκε στο Indian

Wells από την Έλενα Ριμπάκινα στα ημιτελικά με 6-2, 6-2, με την Καζάκα να κερδίζει στον τελικό την Αρίνα Σαμπαλένκα με 7-6(11), 6-4 κατακτώντας τον τίτλο. 

Τον Απρίλιο στη Μαδρίτη η Σφιόντεκ έχασε στον τελικό από την Σαμπαλένκα με 6-3, 3-6, 6-3, ενώ στη Ρώμη εγκατέλειψε στο 3ο set του προημιτελικού απέναντι στην Ριμπάκινα, η οποία στη συνέχεια κέρδισε Οσταπένκο και Καλίνινα (εγκατέλειψε) φτάνοντας στον τίτλο. 

Τον Αύγουστο στο Μόντρεαλ η Σφιόντεκ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τζέσικα Πεγκούλα στα ημιτελικά χάνοντας με 6-2, 6-7(4), 6-4, με την Αμερικανίδα αμέσως μετά να κερδίζει τον τίτλο απέναντι στη Λιουμντίλα Σαμσόνοβα με 6-1, 6-0. 

Η Σφιόντεκ έφτασε στα ημιτελικά και στο Σινσινάτι εκεί που την σταμάτησε η Κόκο Γκοφ με 7-6(2), 3-6, 6-4 με την Αμερικανίδα να κερδίζει και στον τελικό την Καρολίνα Μούχοβα με 6-3, 6-4 κατακτώντας κι αυτή τον τίτλο. 

Τελευταία…τυχερή που κέρδισε την Σφιόντεκ μέσα στη χρονιά, ήταν η Βερόνικα Κουντερμέτοβα, στο τουρνουά του Τόκιο, με την Ρωσίδα να κερδίζει την Πολωνή στα προημιτελικά με 6-2, 2-6, 6-4 και στη συνέχεια να επικρατεί κόντρα σε Αναστάζια Παβλιουτσένκοβα και Τζέσικα Πεγκούλα κατακτώντας τον τίτλο. 

Μέσα σε όλα αυτά αξίζει να προσθέσουμε και την ήττα της Σφιόντεκ στον ημιτελικό του United Cup από την Τζέσικα Πεγκούλα στον ημιτελικό της διοργάνωσης με τις ΗΠΑ στη συνέχεια να φτάνουν μέχρι τον τίτλο. 

The post Σφιόντεκ: Όποια την κέρδισε το 2023 πήρε τίτλο! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα