Σίφουνας στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς (vids)

20:01 5/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Πραγματοποιώντας υπέροχη εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με straight sets τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του, στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open.

Ο 23χρονος Έλληνας παρέδωσε ένα πραγματικό masterclass για το παιχνίδι στο χώμα και με το εμφατικό 6-3, 6-4, έθεσε νοκ-άουτ τον φορμαρισμένο Βούλγαρο και Νο20 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του στο Η2Η με τον Ντίμι (4-1 πλέον).

Στους “8” της Μαδρίτης, ο Τσιτσιπάς

θα αντιμετωπίσει τον Νο6 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεφ, που λίγες ώρες νωρίτερα κέρδισε, δύσκολα, τον Ντάνιελ Έβανς.

Stef-Tacular

2019 Madrid finalist @steftsitsipas topples Grigor Dimitrov 6-3 6-4 to reach the quarter-finals. #MMOPEN pic.twitter.com/FNiaJL5Y47

Tennis TV (@TennisTV) May 5, 2022

Για να καταλάβει κανείς πόσο κυριαρχικός ήταν στο παιχνίδι ο Στέφανος, αρκεί και μόνο να αναφερθεί, το γεγονός ότι ο Ντιμιτρόφ δεν έφτασε ούτε καν σε break point, σε ολόκληρο τον αγώνα.

Με 41/49 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Τσιτσιπάς, που σέρβιρε 10 άσους και έκανε ένα break σε κάθε set, για να φτάσει στην ελεγχόμενη straight sets νίκη.

Όχι ότι ο Ντιμιτρόφ δεν έπαιξε καλά, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν σε τόσο καλή ημέρα, που δεν θα μπορούσε να προβληματιστεί περισσότερο. Έχασε επτά games και μέσα σε 79 λεπτά, “πέταξε” για την “8άδα”.



Σημαντικό ρόλο στα breaks που έκανε ο Στέφανος (2/5 b.p.), έπαιξε το 2ο σερβίς του Ντιμιτρόφ. Με μόλις 13/26 κερδισμένους πόντους πίσω από αυτό, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Βούλγαρος, με τον Νο4 του ταμπλό να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Αυτήν ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη του Στέφανου φέτος, σε χωμάτινο Masters τουρνουά, μιας και πριν λίγες ημέρες έφτασε στην κατάκτηση του 1000αριού event στο Μόντε Κάρλο.

MUTUA MADRID OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σίφουνας στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα