Σουάρεζ Ναβάρο: “Νόμιζα ότι είχα κορονοϊό, όμως ήταν καρκίνος”

14:36 7/2/2021 - Πηγή: Tennis24

Όταν η Ισπανίδα τενίστρια Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο είχε πόνους στο στομάχι και αισθανόταν άρρωστη το περασμένο καλοκαίρι υποψιάστηκε ότι είχε προσβληθεί από τον COVID-19.

Μετά από αρκετά τεστ και εξετάσεις αποδείχθηκε ότι η ασθένεια που είχε ήταν πολύ χειρότερη από ότι μπορούσε να φανταστεί. Η Κάρλα διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin, ένα είδος καρκίνου και θα χρειαζόταν μήνες χημειοθεραπείας.

Η πρώην Νο 6 του κόσμου, γνωστή

για ένα από τα καλύτερα backhands στο τένις, είχε ήδη αποφασίσει νωρίτερα μέσα στο έτος να αποσυρθεί. Ωστόσο δεν σχεδίαζε να “κρεμάσει τα παπούτσια” της με αυτόν τον τρόπο σε καμία περίπτωση.

Λίγους μήνες μετά την λυπηρή είδηση, η υγεία της αποκαταστάθηκε πλήρως. Στόχος της είναι να αποχαιρετήσει τον κόσμο του τένις όπως επιθυμεί, στους επαναπρογραμματισμένους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Σουάρεζ ολοκλήρωσε τη χημειοθεραπεία της τον Ιανουάριο, μια στιγμή ορόσημο στην ζωή της.

Σε μια συνέντευξη πουππαραχώρησε στη σειρά Players Voice του Eurosport, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου, η 32χρονη δήλωσε:

“Έκανα τεστ κορονοϊού και βγήκε αρνητικό, όμως πήγα στον γιατρό γιατί είχα πόνους στο στομάχι”, δήλωσε.

“Συνέχισα να αισθάνομαι αδιάθετη και έτσι πήγα να δω περισσότερους γιατρούς μέχρι που ένας από αυτούς μου μίλησε για την πιθανότητα λεμφώματος. Έκανα εξετάσεις και βιοψίες σε όλο μου το σώμα μέχρι που τελικά μου έδωσαν τα άσχημα νέα”.

Η αρχική της αντίδραση

“Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι σκέφτηκα. Δεν έκανα ερωτήσεις σχετικά με την ασθένεια, γιατί την είχα ή τι συνέβαινε, απλά ήθελα να ξέρω τι έπρεπε να κάνω για να αναρρώσω.”

Η Σουάρεζ Ναβάρο, η οποία έπαιξε για τελευταία φορά στη Ντόχα τον περασμένο Φεβρουάριο, ανέφερε ότι η ψυχική σκληρότητα που πάντα έβγαζε στο γήπεδο την βοήθησε να αντιμετωπίσει τους δύσκολους μήνες θεραπείας.

“Δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει το σώμα μου σε μια νέα και πρωτοφανή κατάσταση όπως αυτή, βίωσα δύσκολες ημέρες σωματικά, αλλά διανοητικά το χειρίστηκα πολύ καλά”, είπε κλείνοντας.

Γιάννης Μαύρος 

The post Σουάρεζ Ναβάρο: “Νόμιζα ότι είχα κορονοϊό, όμως ήταν καρκίνος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα