Σπουδαίος Μάρεϊ, έβγαλε νοκ-άουτ τον Τσιτσιπά (vids)

Μετά τη Μαρία Σάκκαρη στο Νότιγχαμ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στα προημιτελικα της διοργάνωσης που αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα και η εφιαλτική Παρασκευή (10/6) για το ελληνικό τένις, ολοκληρώθηκε.

Ο Άντι Μάρεϊ, πραγματοποιώντας εμφάνιση από τα παλιά, υπέταξε στις ορέξεις του τον Έλληνα πρωταθλητή και κέρδισε το μεγάλο ντέρμπι στη Στουτγκάρδη, παίρνοντας το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του BOSS Open.

Ο πρώην Νο1 τενίστας του κόσμου και δυο

φορές πρωταθλητής στο Wimbledon (2013, 2016), έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο καλό τένις μπορεί να παίξει στο γρασίδι και μετά από μια ώρα και 40 λεπτά αγώνα, απέκλεισε τον Νο1 του ταμπλό με 7-6(4), 6-3.

Στους “4” του 250αριού τουρνουά της Γερμανίας, ο Βρετανός, θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο.

Murray’s Moving On! @andy_murray takes out top seed @steftsitsipas 7-6 6-3#BOSSOPEN @theweissenhof pic.twitter.com/bPW8aVyjwn

Tennis TV (@TennisTV) June 10, 2022

Αυτήν ήταν η 1η νίκη του Μάρεϊ για φέτος, κόντρα σε αντίπαλο του Top10 ενώ ήταν η 1η του Βρετανού κόντρα σε αντίπαλο του Top5, μετά τον Νοέμβριο του 2016.

Τότε, είχε κερδίσει κατά σειρά: Τσίλιτς, Νισικόρι, Βαβρίνκα, Ράονιτς και Τζόκοβιτς, για να κατακτήσει τα ΑΤΡ Finals του Λονδίνου.

Έξι χρόνια αργότερα, αρκετές εγχειρήσεις μετά και ύστερα από πάμπολλα πισωγυρίσματα, ο Σερ Άντι Μάρεϊ πέτυχε σπουδαία νίκη και μπήκε σε ημιτελικά grass court διοργάνωσης, για 1η φορά μετά το Wimbledon 2016, το οποίο επίσης κατέκτησε!

Καταλαβαίνει κανείς, πόσο μεγάλης σημασίας ήταν αυτή η επικράτηση του 35άρη, αλλά… βιονικού Σκοτσέζου.

Vintage Murray @andy_murray #BOSSOPEN @theweissenhof pic.twitter.com/253r7KzmrU

Tennis TV (@TennisTV) June 10, 2022

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του, γνώρισε την 3η ήττα του στα τελευταία τέσσερα ματς του στο γρασίδι και έχει να μετρήσει back to back θετικά αποτελέσματα στη συγκεκριμένη επιφάνεια, από το 500άρι στο Queen’s Club, το 2019.

Μπορεί ο Στέφανος να είχε σε εξαιρετική ημέρα το 1ο σερβίς του, πίσω από το οποίο κέρδισε 36/40 πόντους, όμως πληγώθηκε ανεπανόρθωτα πίσω από το 2ο, όπου και έκανε δικούς του μόλίς 8/18 πόντους.

Ο Μάρεϊ ήταν ψυχραιμότερος και πιο… τυχερός στο tie-break του 1ου set, είδε το φιλέ να παίζει… υπέρ του και κάνοντας ένα break στο 2ο set (1/4 b.p.) “έκλεισε” με straight sets το ντέρμπι.

Μόλις σε ένα break point έφτασε σε ολόκληρο το ματς ο Τσιτσιπάς, στο 5-6 του εναρκτήριου κομματιού. Βέβαια, το break point ήταν και set point, όμως ο Μάρεϊ το “έσβησε” και έκτοτε ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης στο court.

ATP BOSS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σπουδαίος Μάρεϊ, έβγαλε νοκ-άουτ τον Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα