Ζαννιάς στο T24: “Τσιτσιπάς, Σάκκαρη και Καλλιμάρμαρο πόλοι έλξης”

Ο επί 27 ετών πρόεδρος της ΕΦΟΑ και νυν γενικός γραμματέας, αλλά και Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας μίλησε στο tennis24.gr για τον επερχόμενο αγώνα Ελλάδας – Σλοβακίας στο πλαίσιο του World Group I του Davis Cup, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΦΟΑ

την Παρασκευή (21/7).

Ο κος Ζαννιάς μίλησε για τους λόγους επιλογής του Παναθηναϊκού Σταδίου και την οργάνωση των αγώνων. Ανέλυσε τους τρεις λόγους για τους οποίους αναμένεται μεγάλη προσέλευση κοινού, τονίζοντας πως το εν λόγω στάδιο προσφέρει εκπληκτική θέαση. Τέλος, ανέφερε πως οι σκέψεις της Ομοσπονδίας είναι να δημιουργηθεί ένας θεσμός της ATP  στην Ελλάδα με έδρα το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σημειώνεται πως ο κος Ζαννιάς έκανε ξεκάθαρο πως οι παρακάτω δηλώσεις/προτάσεις θα τεθούν προς έγκριση στο ΔΣ την επόμενη εβδομάδα!

Όσον αφορά την επιφάνεια: “Η επιφάνεια στην οποία θα αγωνιστούν οι παίκτες θα είναι σκληρή. Θα είναι δύο γήπεδα, μιας και το στάδιο είναι ανοιχτό. Το προπονητικό θα πρέπει να είναι έτοιμο στις 10 Σεπτεμβρίου και θα δοθεί στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών και αυτό που θα είναι εντός του σταδίου θα δοθεί στις ομάδες στις 13 του ίδιου μήνα.”

Για το αν υπάρξουν events και εκτός Σταδίου ανέφερε: “Θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλους τους περιορισμούς που έχει το στάδιο ως νεότερο μνημείο. Ό,τι επιτρέπεται από το Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα υπηρεσίες της ΕΦΑΠΑ και τις υπηρεσίες νεότερων μνημείων θα τηρηθούν κατά κανόνα.”

Για την πρόταση του Παναθηναϊκού Σταδίου: “Από το 2018 υπάρχει αυτή η ιδέα. Όπως είχα αναφέρει σε μία ραδιοφωνική συνέντευξη, η λύση για να αναλάβει η Ελλάδα κατ’ εξαίρεση ATP πρωτάθλημα είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο. Συνεχίζω να το προτείνω με επιμονή. Αυτή η διοργάνωση, η οποία θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι πρόδρομος γιατί θα κάνει το γύρο του κόσμου.”

Για την προσέλευση του κόσμου:”Θα πω τρεις λόγους για τους οποίους πιστεύω πως θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Αρχικά θα μπούμε στον ιστορικότερο αθλητικό χώρο της νεότερης αθλητικής ιστορίας μετά το 1896, όταν και έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Δεύτερον, η Εθνική ομάδα με τη συμμετοχή του Στέφανου είναι ελκυστική για το τενιστικό αλλά γενικότερα για το φίλαθλο κοινό. Ο Στέφανος και η Μαρία ανήκουν στο σύνολο των αθλητών που έχουν διακριθεί και διακρίνονται καθημερινά. Ο τρίτος λόγος είναι πως θα είμαστε σε μία περίοδο, όπου το ποδόσφαιρο θα έχει διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Αυτό είναι ένα σύνολο πραγμάτων για να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή τον Σεπτέμβρη.”

Για την πραγματοποίηση ενός τουρνουά της ATP στην Ελλάδα:”Θέλουμε να το κάνουμε κατ’ εξαίρεση. Δηλαδή να πείσουμε την ATP να μην αγοράσουμε ή να νοικιάσουμε μία εβδομάδα, αλλά να υπάρξει μία εβδομάδα προς την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα διεξάγεται ένα πρωτάθλημα. Το Παναθηναϊκό Στάδιο πληροί τις προϋποθέσεις να γίνει κάτι τέτοιο. Έχει τις εγκαταστάσεις για να υποστηρίξει μία διοργάνωση. Όταν το πρότεινα, παλιότερα, κάποιοι με έλεγαν γραφικό. Καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν.”

Για την θέαση του κόσμου στο Παναθηναϊκό Στάδιο: “Το στάδιο έχει ένα πλάτος 33 μέτρων. Το court θα καταλάβει τα 22. Στο υπόλοιπο χώρο ενδέχεται να τοποθετηθούν κερκίδες, οι οποίες δεν θα εμποδίζουν την θέαση και των ανθρώπων που θα κάθονται πίσω από αυτές. Το Παναθηναϊκό Στάδιο έχει εκπληκτική θέαση.”

The post Ζαννιάς στο T24: “Τσιτσιπάς, Σάκκαρη και Καλλιμάρμαρο πόλοι έλξης” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα