Στα ημιτελικά του Χέχινγκεν η Σακελλαρίδη!

16:44 5/8/2022 - Πηγή: Tennis24

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη συνεχίζει στην πορεία της-η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά-στο τουρνουά Boso Ladies Open των 60.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Χέχινγκεν της Γερμανίας.

Η 19χρονη και Νο2 στην κατάταξη της ITF αντιμετώπισε την επίσης προερχόμενη από τα προκριματικά, Βουλγάρα, Τζούλια Τερζίσκα, η οποία όμως εγκατέλειψε μετά το τέλος του 5ου game στο 2ο set

κι ενώ η Σακελλαρίδη ήταν μπροστά με 7-5, 3-2, με την Ελληνίδα τενίστρια να εξασφαλίζει την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης! 

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η Σακελλαρίδη θα βρεθεί στο ημιτελικά σε 60άρι τουρνουά ITF, καθώς μέχρι και σήμερα δεν είχε καταφέρει να φτάσει σε νίκη σε κυρίως ταμπλό, έχοντας ωστόσο φτάσει κοντά στο τουρνουά της Ρώμης, τον περασμένο Μάιο (αποκλείστηκε στον 1ο γύρο), αλλά και στο Όλομουτς (Ιούλιος 2021) όπου κι εκεί είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό. 

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό είχε φτάσει και στο 60άρι του Γκράντο της Ιταλίας, όμως κι εκεί δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, ενώ στο 60άρι της Τσέσκα Λίπα (Τσεχία) είχε περάσει απευθείας στο κυρίως ταμπλό, αλλά ηττήθηκε επίσης στον 1ο γύρο. 

Η Σακελλαρίδη ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι κόντρα στην Τερζίσκα, φτάνοντας πρώτη σε break (2-0), ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-1, αλλά και 5-2. 

Εκεί η Ελληνίδα τενίστρια είχε ένα μικρό μπλακ-άουτ, με τη Βουλγάρα να κατακτά τα επόμενα τρία games ισοφαρίζοντας σε 5-5, όμως στη συνέχεια μ’ ένα εύκολο hold (6-5) κι ένα καθοριστικό break η 19χρονη έκανε δικό της το set

Στο 2ο σκέλος η Βουλγάρα ήταν εκείνη που ξεκινήσει καλύτερα, παίρνοντας τα πρώτα δύο games όμως η Σακελλαρίδη κατέκτησε τα επόμενα τρία με την Τερζίσκα να εγκαταλείπει. 

Η Σακελλαρίδη πέρασε και πάλι αρκετά πρώτα service με το ποσοστό να φτάνει το 73%, κερδίζοντας το 64% των πόντων (28/44). Το ποσοστό της στο 2ο servic υποχώρησε λίγο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια φτάνοντας στο 38% (6/16), ενώ είχε και 4/13 break-points. 

Στον ημιτελικό του Σαββάτου 6/8, η Σακελλαρίση θα αντιμετωπίσει είτε την Λέα Μπόσκοβιτς από την Κροατία, είτε την προερχόμενη από τα προκριματικά, την Αμερικανίδα Βίβιαν Γουλφ. 

 ITF W60 HECHINGEN SINGLES DRAWS | DOUBLES DRAWS | OOP (-1)

The post Στα ημιτελικά του Χέχινγκεν η Σακελλαρίδη! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα