“Σταματήστε τον πόλεμο, θέλω να παίξω τένις”

10:22 5/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Λεονίντ Στανισλάφσκι είναι ο γηραιότερος τενίστας στον κόσμο. Αυτόν τον μήνα κλείνει τα 98 του χρόνια και είναι κάτοχος του ρεκόρ γκίνες.

Πρόσφατα, ο Ράφαελ Ναδάλ τον φιλοξένησε στην ακαδημία του στη Μαγιόρκα, εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία του Ουκρανού βετεράνου να ανταλλάξει μερικές μπάλες με το ίνδαλμά του.

Έχοντας ζήσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήλπιζε ότι οι μέρες της αιματοχυσίας και της καταστροφής είχαν τελειώσει, αλλά ο Λεονίντ Στανισλάφσκι για άλλη μια φορά αναγκάζεται να επιδείξει απεριόριστη γενναιότητα και ανυπακοή.

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, βρίσκει

τον 98χρονο αποκλεισμένο στο σπίτι του στο Χάρκοβο, όπου μένει εκεί τα τελευταία 60 χρόνια καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας πολιορκείται από τους εισβολείς και πλήττεται από βομβαρδισμούς.

Ο Στανισλάφκσι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και την Ουκρανική Ομοσπονδία, επιβεβαιώνοντας ότι λαμβάνει δέματα με τρόφιμα.

“Επέζησα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα επιζήσω και τώρα” είπε ο βετεράνος τενίστας ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν ως μηχανικός στην κατασκευή Σοβιετικών μαχητικών στον πόλεμο κατά των Ναζί.

“Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ξαναπερνούσα κάτι τέτοιο. Όταν ο Πούτιν συγκέντρωσε δυνάμεις στα σύνορά μας, δεν πίστευα ότι θα πραγματοποιούσε μια ευρείας κλίμακας εισβολή. Αλλά ο Πούτιν το έκανε και είναι υπεύθυνος για τη σφαγή που γίνεται αυτή την ώρα. Νέοι άνδρες, άμαχοι γυναίκες και παιδιά πεθαίνουν. Πούτιν και ο υπόλοιπος κόσμος, σταματήστε τον πόλεμο. Πες όχι στον πόλεμο” πρόσθεσε ο Στανισλάφσκι και συνέχισε το σπαρακτικό του μήνυμα.

“Κάθομαι σπίτι, δεν μπορώ να βγω έξω και ακούγονται εκρήξεις παντού. Ζέστανα ένα μπούτι κοτόπουλου και έφτιαξα μια σούπα. Η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να φάω. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Θέλω να παίξω τένις. Το Unicourt Tennis Club και το Superior Tennis Club είναι κλειστά. Ντροπή για τον πόλεμο. Ας ζήσουμε και ας παίξουμε τένις. Πρέπει να συμπληρώσω τα 100α γενέθλιά μου” είπε.

The post “Σταματήστε τον πόλεμο, θέλω να παίξω τένις” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα